HOORN - In de tweede klasse van het zaterdagvoetbal zijn Always Forward en Jong Holland zaterdag op een remise blijven steken. Op het Wilhelmina Sportpark in Hoorn eindigde het in 2-2.

Het was uiteindelijk een terechte eindstand waarin Always Forward voor rust een terechte voorsprong nam en het initiatief na de 2-2 voornamelijk bij de Alkmaarders lag. De gasten namen in Hoorn na een klein kwartier een voorsprong toen Eelke de Graaf kon binnentikken op aangeven van Daniel Oerip. De gelijkmaker volgde snel toen Lars Boekel een voorzet van Kevin van Gasteren probeerde te onderscheppen, maar daarbij de bal in eigen doel gleed. Nog voor de rust was het Milco Leijen die voor een Hoornse voorsprong zorgde.

Na de rust zorgde keeper Nick Blaauw ervoor dat Leon Machielse de marge niet vergrootte voor Always Forward, maar vervolgens kwam Jong Holland via een strafschop op gelijke hoogte nadat invaller Sam van de Kamer was gevloerd. Een andere invaller, Bas Blankendaal, bleef koelbloedig vanaf elf meter. Jong Holland ging vervolgens op jacht naar de winst, maar ook de thuisploeg kreeg in de slotfase nog een dot van een kans waardoor de 2-2 uiteindelijk wel een terechte eindstand bleek.