HOORN - Always Forward heeft in de eerste ronde van de nacompetitie flink uitgehaald tegen VVW. De ploeg van trainer Egidio Oude Groen deed op eigen veld snel zaken en zegevierde met liefst 6-0. De Hoornse ploeg komt in de volgende ronde uit tegen Hercules Zaandam.

Voor VVW zit het seizoen er zodoende op. Trainer Yotti Papamelodias zag na een prima seizoen waarin het de laatste weken wat stroever liep, met een opleving in het nacompetitieduel tegen FC Aalsmeer (5-0), dat zijn team er tegen zijn voormalige ploeg niet aan te pas kwam. De thuisploeg gaf vanaf de eerste minuut vol gas en had het duel feitelijk bij rust al beslist. Een glansrol was er daarbij voor Tommy de Weerd die zelf tweemaal scoorde in de eerste vijf minuten en kort hierna de bal te bezorgen bij Nick Bot die de 3-0 liet aantekenen. Ook was hij nog voor rust betrokken bij de 4-0 van Joost Ruttenberg, maar vervolgens haalde hij eind van de eerste helft niet en moest uitvallen.

Na de rust kon Always Forward het duel gecontroleerd uitspelen, maar dankzij een tweede van Bot en een doelpunt van invaller Daimy MacDonald liep de teller zelfs op naar zes en kijkt men in Hoorn alweer uit naar het thuisduel van zondag tegen Hercules Zaandam.