HOORN – In de eerste knockout ronde van het KNVB districtsbekertoernooi slaagde Always Forward er in om na penalty’s te winnen van De Kennemers. Desondanks zit het bekerseizoen er op voor de Hoornse ploeg. Doordat de strafschoppen niet in de juiste volgorde waren genomen moesten deze over worden gedaan. Daar bedankte de ploeg van trainer/coach Yotti Papamelodias voor.

Dat de penalty serie overnieuw moest hing al in de lucht. In overleg met de selectie en het bestuur besloot Yotti Papamelodias niet af te reizen naar Beverwijk. ‘Als je uiteindelijk wint van een derdeklasser en wederom van De Kennemers dan ben je teleurgesteld dat je opnieuw penalty’s moet nemen. Dan ga je al met irritaties naar Beverwijk. Als je dan nog verliest wordt het erger en dat wil ik voorkomen’, geeft Papamelodias de reden voor de keuze.

‘De fout werd gemaakt bij 2-2. Tot 7-7 werd niemand benadeeld. Het is wrang dat zij na vijftien penalty’s problemen gaan maken. De scheidsrechter is er na de strafschoppen door De Kennemers er op gewezen dat het niet goed ging’, vervolgt de oefenmeester die zich met zijn ploeg dus volledig kan richten op de competitie. ‘Je wordt benadeeld en dan kan je eventueel nog een teleurstelling tegemoet zien. Dan train ik liever op donderdagavond richting de competitie.’