OBDAM - Alkmaarsche Boys wist afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen Victoria O ternauwernood met 2-3 te winnen. De Alkmaarders van trainer Arjan Huisman zijn dit seizoen ingedeeld in 4B, een poule waarin het bijna louter Westfriese tegenstanders ontmoet.

In 4B begon men de competitie met een ruime 6-0 overwinning op SSV om vervolgens een week later met 4-1 onderuit te gaan bij RKVV Zwaagdijk. In die laatste wedstrijd kon Huisman niet beschikken over spelmaker Sercan Yilmaz, die weer terugkeerde op het oude nest bij de club waar hij zijn jeugdjaren speelde. Yilmaz vertrok al op jonge leeftijd naar AFC '34 alwaar hij het eerste haalde en koos vervolgens voor een avontuur bij de Ajax-amateurs. Na daar gestopt te zijn hoopt hij dit seizoen het plezier weer terug te vinden bij de club waar het allemaal begon, samen met enkele spelers waar hij vroeger zijn jeugd mee doorbracht.

Dat Yilmaz eigenlijk te goed is voor het niveau van de 4e klasse beseft men bij Alkmaarsche Boys, maar de technicus zelf heeft met volle overtuiging gekozen voor een terugkeer in het rood-wit geblokte shirt. "Ik wil vooral weer genieten van het voetbal nadat ik het plezier even was kwijt geraakt. Bij deze club kan dat. Ik voel mij hier thuis en we hebben dit seizoen een prima groep en technsche staf."

Ook in de wedstrijd bij Victoria O eist Yilmaz als aanvoerder een absolute hoofdrol op, in eerste instantie vooral positief. Kort voor de rust staan de Alkmaarders geheel terecht met 0-2 voor dankzij twee prachtige doelpunten van de spelmaker. Met name de tweede, waar hij een vrije trap van 25 meter in de winkelhaak schiet, is er eentje om in te lijsten. Toch geeft Victoria O heel behoorlijk partij aan de Alkmaarders en nog voor de rust profiteert men van zwak uitverdedigen van de gasten en maakt Pieter Luiken de 1-2.

Direct na de rust is de marge echter alweer twee. Invaller Emre Keskin, die net als Yilmaz op een hoger niveau heeft gespeeld, weet met zijn eerste actie Mick Boon te bereiken die de bal koelbloedig in het net schiet. Toch keert de spanning terug als Mark van de Berg na een corner de 2-3 achter keeper Ruben Schendelaar kopt.

Met nog een half uur te gaan loopt de spanning nog meer op omdat vanaf dan ook scheidsrechter Poot een hoofdrol opeist. Geheel terecht laat hij meermaals blijken niet gediend te zijn van praatjes en dit levert enkele spelers ook geel op, maar hij neemt ook enkele zeer curieuze beslissingen. Zo levert een bewuste handsbal en het gaan staan voor iemand die een vrije trap neemt weer geen gele kaart op. De irritatie over het handelen van de arbiter is bij beide ploegen duidelijk zichtbaar en hoewel de teams onderling redelijk sportief met elkaar omgaan wordt het er daarom niet leuker op en ligt het spel vaak stil.

In de slotfase maakt Poot het helemaal bont als hij Yilmaz, wegens praten, zijn tweede gele kaart toont waar velen op en rond het veld niet hebben gezien dat hij daarvoor ook daadwerkelijk een eerste gele kaart had ontvangen. Inclusief het rood voor Yilmaz toont de arbiter zodoende zeven keer geel. Na zeven minuten blessuretijd brouwt hij er uiteindelijk een eind aan en wint Alkmaarsche Boys met 2-3 en dat zorgt dan weer voor onvrede bij de thuisploeg waar men vindt dat de scheidsrechter er minimaal twaalf minuten bij had moeten tellen.

Een oudere toeschouwer langs de kant weet het na afloop mooi samen te vatten. "Deze scheids was bar en boos slecht, maar ach..als je vierde klasse speelt mag je ook geen 1e klas scheidsrechters verwachten. Aan beide kanten zijn er ook spelers die denken ook dat ze Champions League spelen, maar het is gewoon Victoria O tegen Alkmaarsche Boys hoor.."

Victoria O. - Alkmaarsche Boys 2-3 (1-2)