MEPPEL – Hollandia ging goed voorbereid richting Meppel. Alcides is een ploeg die razendsnel reageert in de omschakeling. Ondanks dat de Hoornse ploeg dat wist werd het met dat wapen afgestraft, 4-3.

In de slotfase mocht Hollandia nog even hopen op een punt. In een tijdsbestek van zes minuten scoorde de ploeg drie keer. ‘Dan hoop je dat je in de allerlaatste slotfase nog de gelijkmaker kan produceren, maar dat lukte helaas niet’, zei Charles van Altena.

‘We waren goed voorbereid, maar het is wel heel moeilijk voetballen tegen een ploeg die inzakt en uit de omschakeling heel snel reageert. Dat hebben zij afgestraft’, zag de coach. In de twintigste minuut kwam Alcides op die manier op een 1-0 voorsprong. Zo’n anderhalve minuut later viel de 2-0. ‘Zij spelen heel sterk in de omschakeling, daar ligt hun kracht. We hebben hun geholpen door het zelf niet goed in te vullen.’

Plan B
In de rust toverde Van Altena een plan B tevoorschijn. Er werd met Pieter Mulder meer offensieve kracht ingebracht. ‘We hebben geprobeerd wat directer spel te spelen, door koppen en ballen achter hun verdediging te laten vallen’, aldus Van Altena. ‘We maken zelf de fouten waardoor de 3-0 en 4-0 vallen. Daarna toonden we nog veerkracht.’

Via doelpunten van Kevin Giele, Thomas de Jong en Sven Deen kwam de Hoornse ploeg terug tot 4-3. De gelijkmaker bleef echter uit. ‘Dat je verlies is altijd waardeloos, zeker de manier waarop.’