HOORN - Het afscheid van trainer/coach Anand Jagdewsing bij HV/Veerhuys is in ieder geval uitgesteld tot volgende week maandag 13 mei. Dan namelijk speelt de Hoornse ploeg de zogenaamde brugwedstrijd voor de play-offs van de Eredivisie zaalvoetbal. Veerhuys wist zich vrijdagavond van die positie te verzekeren door in een doelpuntrijk duel met 9-4 te winnen van RKAV Volendam.


De oefenmeester maakte afgelopen week zijn besluit bekend. Vrijdag stond de laatste thuiswedstrijd op het programma en winst zou plaatsing voor de brugwedstrijd betekenen als winnaar van de B-groep. Volgende week vrijdag volgt dan nog een duel uit bij Groene Ster Vlissingen en de maandag daarna is dan die brugwedstrijd in een uitwedstrijd tegen de nummer zes van de A-groep. Dat is op dirt moment FC Marlène, maar kan ook nog ZVV Eindhoven worden.

Veerhuys deed tegen RKAV Volendam in ieder geval wat het moest doen, al deden de gasten in het enerverende duel tot halverwege de tweede helft goed mee. Storm van der Laan en Jesse Koeman zorgden voor een snelle 2-0 voorsprong, maar Volendam kwam terug middels treffers van Dave Zwarthoed en Robin Kwakman. Ook de 3-2 van Stefan Doel werd ongedaan gemaakt door een treffer van Zwarthoed, maar Dol, die ook zijn afscheid bekend maakte en op een lager niveau gaat voetballen, zorgde ervoor dat Veerhuys toch met een voorprong ging rusten.

De 4-3 stand bleef tot haverwege de tweede helft staan, maar toen nam de thuisploeg afstand middels Jorg Ooievaar en een eigen doelpunt van doelman Bakker. De Volendamse coach Hjalmar Hoekema maakte dat al niet meer mee na twee gele kaarten. Via Nabil Akaazoun stribbelde Volendam nog even tegen en de gasten probeerden het met een meevoetballende keeper, maar dit pakte totaal verkeerd uit aangezien David Albert profiteerde en met een spatzuivere hattriock de eindstand op 9-4 bepaalde.