HOORN – ,,Eindelijk” reageerde Didier van den Aakster na afloop. ADOS wist in de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Refleks de eerste overwinning van het seizoen te boeken, 19-15.

,,We waren er echt aan toe” zei Didier van den Aakster na afloop. ,,Het zat er wel aan te komen”. Tegen Refleks uit Rijswijk behaalde ADOS de eerste competitiezege. ,,We waren de hele wedstrijd de betere” vervolgt de korfballer. ,,We hebben het verdedigend heel goed dichtgehouden”.

De eerste zege van het seizoen was na tien wedstrijden een zeer welkome. De manier waarop was echter ook een reden tot enthousiasme bij de Hoornse korfbalvereniging. Van den Aakster: ,,In de eerste helft scoorden we goed. Na rust was dat minder. Maar door het verdedigende werk konden we onze punten pakken en het in de tweede helft uitspelen”.

De start van het duel met de opponent uit Rijswijk was voor ADOS moeizaam. ,,Aan het einde van de eerste helft waren we los. Toen hebben we het uitgespeeld”.