HOORN – Komende zaterdag kan ADOS zich verzekeren van lijfsbehoud. Dat zal dan moeten gebeuren tegen directe concurrent Woudenberg, terwijl VZOD moet verliezen. Als dat gebeurt speelt de korfbalploeg ook volgend jaar in de tweede klasse van de veldcompetitie.

Twee keer degraderen in één seizoen zou een doemscenario zijn voor elke ploeg, dus ook voor ADOS. Eerder dit jaar verloor de ploeg het beslissingsduel van Revival waardoor het degradeerde naar de tweede klasse in het zaalkorfbal. Toch valt het in Hoorn met de spanning wel mee. ‘Eigenlijk is er veel ontspanning binnen de hele selectie. Dit komt mede doordat we vorige week geen wedstrijd hadden, denk ik’, vertelt Pieter Schaap.

Bewust
Ondanks de ontspannen voorbereiding weet ADOS het belang van het treffen met Woudenberg. Direct degraderen kan dan weliswaar niet meer, maar de ploeg staat in punten nog gelijk met de gevreesde zevende plaats op de ranglijst. ‘We zijn ons wel degelijk bewust van de strijd onderin. Momenteel hebben wij de beste papieren, alles valt en staat met zaterdag. Ik verwacht twee ploegen die er vol voor zullen gaan’, stelt de coach van de korfbalploeg. ‘Ik ben er van overtuigd dat wij de punten in huis houden en dat VZOD zal verliezen van ZKC’31.’

Mocht de verwachting van Schaap uitkomen is ADOS veilig op onderling resultaat. Het duel van zaterdag zou dus cruciaal kunnen zijn, al krijgt de Hoornse ploeg volgend weekend nog een nieuwe kans als het aantreed tegen DWS.

Eerst speelt het komend weekend dus tegen directe concurrent Woudenberg. Daarin ontbreken Joyce Veen-Dupey (vakantie) en Didier van den Aakster (blessure).