HOUTIGEHAGE Op bezoek bij Wêz Handich heeft het Hoornse ADOS een 28-20 nederlaag geleden. De ploeg boog een vroege achterstand om, maar moest uiteindelijk toch een nederlaag slikken. “Verdiend verloren”.

“Teleurgesteld” was het eerste woord van Pascal Kraijer, speler bij de Hoornse korfbalploeg. “We begonnen niet goed, wat resulteerde in een 4-1 achterstand. We knokken wel goed terug in de wedstrijd. Sterker nog, we komen zelfs op een 7-8 voorsprong”. Bij die voorsprong mistte de Hoornaren een strafworp.

Bepalend
Met twee punten achterstand leek ADOS de kleedkamers op te mogen zoeken, tot de laatste minuut waarin Wêz Handich tweemaal scoorde en zo met vier punten voorsprong ging rusten. “Onze coach Pieter Schaap werd in de kleedkamer terecht boos, vooral over laatste minuut” vertelt Kraijer. “We kwamen redelijk uit de kleedkamer, maar voor mijn gevoel liepen we wel de hele tijd achter de feiten aan”. De speler doelt hiermee op de achterstand die bijna de hele tijd vier punten bedroeg. “Verdiend verloren. Wij maken paar keuzes die niet goed zijn”.

Het duel eindigde in 28-20, waardoor ADOS puntloos huiswaarts keerde. Naast de nederlaag zag ADOS Joyce Besse uitvallen. De speelster raakte in de warming-up al geblesseerd aan haar kuit.