HOORN – In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar speelde ADOS gelijk. In eigen huis had het tegen Atlantis in de slotfase nog een grote kans op de winst, maar deze bleef onbenut, 18-18.

Tegen Atlantis trad ADOS anders aan dan gewend. Chantal Hulstede gaat vanwege een opleiding in een lager elftal spelen, maar blijft wel als invaller beschikbaar voor de selectie. Iets wat tegen Atlantis het geval was. Joey Dupey moest afgelopen zaterdag verstek moest laten gaan vanwege zijn werk. ‘Dat is vervelend, maar iets waar we nu niets aan kunnen doen. Je krijgt dan een andere opstelling. Dat is onwennig aan het begin, dat merk je’, zag coach Pieter Schaap.

Toch wist ADOS een 5-2 voorsprong te pakken, waarna Atlantis zevenmaal achter elkaar scoorde. Zonder tussenkomst van de Hoornse korfbalploeg. Het leverde halverwege een 7-11 tussenstand op. ‘We waren niet minder, maar we scoorden niet. Dat kan je na rust alleen maar beter doen’, vervolgde de coach. Na rust was de energie en het enthousiasme, wat voor rust leek te ontbreken, weer terug bij de thuisploeg. ‘Het geloof dat we konden winnen kwam terug.’

In de laatste aanval, bij een 18-18 tussenstand, kreeg ADOS de uitgelezen mogelijkheid om de winst alsnog naar zich toe te trekken. ‘Maar die maakten we niet. We kregen een vrije bal tegen terwijl we een strafworp hadden moeten krijgen’, aldus Schaap die zich tevreden stelde met het gelijkspel. ‘We kunnen hier zeker verder mee.’

Scores ADOS: Chris Al (6), Mike Peeters (4), Rick Slot (2), Kimberley Ouderkerk (2), Chantal Hulstede (2), Sean Rood en Mirjam Nootebos.