HOORN – ADOS is er niet in geslaagd om het eerste deel van het veldseizoen positief af te sluiten. In eigen huis verloor de Hoornse korfbalploeg van VIKO. In een gelijkopgaande wedstrijd scoorde de bezoekers drie minuten voor tijd de winnende treffer, 8-9.

In eigen huis kwam ADOS zoals wel vaker dit seizoen op achterstand. Na tien minuten keek het tegen een 0-2 achterstand aan. ‘We kwamen terug tot 2-2 en bleven daarna vaak aan de goede kant van de score’, zei Pieter Schaap na afloop. Met een 4-5 tussenstand zochten beide teams de kleedkamer op.

Ook na rust ging het redelijk gelijk op. Zo kwam ADOS meerdere keren op voorsprong en wist VIKO de stand net zo vaak gelijk te trekken. ‘Bij een 8-7 voorsprong missen we we een strafworp en maakten zij gelijk. Drie minuten voor tijd maken zij de winnende’, vervolgde Schaap.

De Hoornse korfbalploeg moest het in de resterende minuten doen zonder Mike Peeters, die na een opstootje met rood moest inrukken. ‘Ik ben gewoon tevreden. Ik verlies liever op deze manier dan dat we geen inzet tonen. Het is zuur, maar ik denk dat we wel een hele goede wedstrijd hebben neergezet.’

Het eerste deel van het veldseizoen zit er op. 24 november begint ADOS aan het zaalseizoen.

Score ADOS: Chris Al (4), Laura Spil (1), Didier van den Aakster (1), Kimberly Ouwerkerk (1), Joey Dupey (1).