HOORN – Winst is het enige dat telt. Het is een eeuwen oud cliché, maar wel een die van toepassing was voor ADOS dat aantrad tegen de nummer drie Phoenix. Een overwinning was immers de enige mogelijkheid om directe degradatie nog te kunnen ontlopen. Tegen Phoenix zegevierde het met 18-16, en moet hopen dat directe concurrent Refleks zondagmiddag verliest.

Als Refleks zondagmiddag wint of gelijk speelt tegen Wêz Handich dan valt het doek alsnog voor de Hoornse korfbalploeg. Wanneer Refleks verliest dan ontloopt ADOS directe degradatie en mag de ploeg via een beslissingsduel strijden voor een langer verblijf in de eerste klasse.

In het laatste competitieduel tegen Phoenix ging het echter niet zomaar. Pieter Schaap liet dat in de rust ook horen aan zijn team. ,,Met een ietwat verheffende stem heb ik ze gezegd dat ze er vorig jaar heel hard voor hebben moeten knokken om de eerste klasse te bereiken en dat ze de laatste 25 minuten moesten laten zien dat ze thuishoren op dit niveau” beschrijft de coach de situatie in de kleedkamer. ,,Ik denk dat ze dat in de tweede helft heel goed hebben laten zien”.

Voor rust ging het de eerste tien minuten gelijk op, waarna de bezoekers uit Zoetermeer een gaatje sloegen. Zo stond het na twaalf minuten 5-8 en keek ADOS halverwege tegen een 7-11 achterstand aan. ,,Alles wat we hadden besproken dat Phoenix zou doen kwam uit. Wij stelden daar niks tegenover” zag Schaap. ,,In de tweede helft doen we de goede dingen die we hadden afgesproken juist wel. Dan win je uiteindelijk met twee doelpunten verschil” stelde een tevreden coach. ,,De overwinning is op basis van de tweede helft verdient. Op een gegeven moment was het geloof er weer, kregen we vleugels en vielen die doelpunten”. Het leverde ADOS uiteindelijk een 18-16 zege op waardoor het in punten gelijk komt met Refleks.