HOORN – Afgelopen zaterdag was er gepaste blijdschap na de cruciale overwinning op Phoenix, zondag was er nog meer vreugde na de nederlaag van directe concurrent Refleks. Directe degradatie was immers afgewend. Deze week werkt ADOS toe naar de allesbeslissende kraker tegen Revival. ,,Iedereen zal maar één doel hebben, namelijk winnen”.

Afgelopen zaterdagavond moest ADOS het laatste competitieduel winnen om rechtstreekse degradatie af te wenden. En dat duel tegen Phoenix werd gewonnen. ,,In de eerste helft liet Phoenix zien waarom zij bovenin de poule eindigen, hadden we het meer dan moeilijk en waren we kansloos. In de rust heeft onze coach Pieter Schaap de zaken op scherp gezet en werden de afspraken de tweede helft goed nagekomen. Toen ook de wissels nog goed uitpakte keerde we de wedstrijd volledig om en hadden we voor dat moment het doel bereikt” blikt Pascal Kraijer terug. ,,Na de wedstrijd van zaterdag waren we uiteraard blij met het resultaat, we wisten alleen dat we tot zondagmiddag moesten wachten of het genoeg was om een beslissingswedstrijd te mogen spelen. Dat mogen we en vertrouwen in een goede afloop is er dan ook zeker” vertelt de speler.

Afgelopen dinsdagavond werd bekend dat het in het beslissingsduel mag aantreden tegen het Gelderse Revival. ,,Videobeelden van hun wedstrijden bekijken we donderdagavond voor de training om ze te analyseren. Zo kunnen we kijken waar de kansen voor ons liggen en hoe wij verdedigend een en ander moeten organiseren om ze te bestrijden” aldus Kraijer. ,,Deze dagen dwalen de gedachten natuurlijk veel af naar de wedstrijd van aankomende zaterdag. Gezonde wedstrijd spanning bouwt zich deze dagen op en zal zaterdag alleen maar bijdragen aan de focus die nodig is om te winnen”.

Winst is het enige dat telt. Normaliter is het een cliché, maar nu ook de realiteit. De winnaar handhaaft zich immers in de eerste klasse en de verliezer degradeert naar de tweede klasse. ,,Zaterdag zijn we als het goed is op volle sterkte. Aangevuld met de reserves van het tweede zal iedereen maar één doel hebben, namelijk winnen” vervolgt Kraijer. ,,Afgelopen dinsdag en donderdag hebben we naast een analyse van Revival een gewone training gepland staan”.

Steun
Om het duel met Revival te winnen is de steun van de ADOS supporters hard nodig. ,,Er gaat een bus heen met supporters en ik weet dat er ook een flink aantal mensen rechtstreeks gaat om ons te steunen” vertelt Kraijer. ,,Vorig zaalseizoen hebben we een beslissingswedstrijd gespeeld voor het kampioenschap waar ook de nodige mensen bij aanwezig waren, dit heeft ons toen zeker geholpen aan de overwinning” weet Kraijer zich nog te herinneren. ,,Wanneer zij ons nu ook weer de gehele wedstrijd steunen ben ik overtuigd van de winst”.