MAARSSEN – Een 9-4 ruststand werd niet vastgehouden door het Hoornse ADOS. De beslissingswedstrijd om handhaving in de eerste klasse ging door een teleurstellende tweede helft met 16-17 verloren. ,,Dit is ongelooflijk zuur”.

De beslissingswedstrijd vatte het seizoen goed samen. ,,Wat we het hele seizoen al zien is dat we een hele goede helft spelen, maar ook een mindere of slechte helft hebben. Dat zie je vandaag weer. Het is gewoon ongelooflijk zuur want van deze ploeg mag je echt niet verliezen” baalde Pieter Schaap na afloop.

Dat de nederlaag die degradatie uit de eerste klasse betekende niet nodig was liet ADOS voor rust zien. De ploeg begon gretig aan het treffen met Revival. Na tien minuten ging de Hoornse ploeg al met 5-0 aan de leiding. Met drie doelpunten had Chris Al daar een belangrijk aandeel in. Vooral de gretigheid van de ploeg gaf aan dat het de laatste kans wilde grijpen. Daarnaast was het niveau verschil met het Gelderse Revival behoorlijk groot waardoor het halverwege een 9-4 voorsprong had opgebouwd.

Ongeloof
Op de goedgevulde tribune in de OVVO hal in Maarssen zullen de ADOS supporters - die met toeters, trommels en veel gejuich voor een sfeervolle avond zorgden - vol ongeloof hebben gekeken naar de tweede helft. In de eerste acht minuten kwam de ploeg nog op een voorsprong van zeven punten, maar wat volgde was zeer teleurstellend gezien het overmacht waarmee de Hoornse ploeg tot dat moment speelde. In het laatste kwartier vocht Revival zich terug tot 13-10 waardoor het geloof terug kwam bij de Gelderse formatie. Toen de aansluitingstreffer zeven minuten voor tijd in de korf viel boog Revival de achterstand om in een 15-16 voorsprong. Een time out leverde niet het gewenste resultaat op bij de korfbalploeg uit Hoorn. De 15-17 bleek de definitieve nekslag, al tekende Joyce Dupey nog wel de 16-17 aan.

,,Als je met een 9-4 voorsprong de rust in gaat dan moet het eigenlijk klaar zijn. In de tweede helft wilde geen enkele bal er in” zuchtte Pieter Schaap na afloop. ,,We waren zoveel klassen beter. Maar het gaat er om wie de ballen er in gooit. Zij scoorden in de tweede helft dertien keer en wij stellen daar zes doelpunten tegenover. Dat is gewoon veel te weinig op dit niveau” vervolgde de coach die vorig weekend directe degradatie ontliep met zijn ploeg en doordeweeks zijn contract verlengde. Aan die mooie momenten zal niemand bij ADOS meer aan denken na de nederlaag die degradatie naar de tweede klasse betekent. ,,We verliezen met één punt verschil in de beslissingswedstrijd. Dit is het meest zure hoe je het af kan sluiten”.