REGIO – In eigen huis is De Blokkers er niet in geslaagd om de ongeslagen status te behouden. Tegen koploper SEW leed het de eerste nederlaag. Westfriezen en Always Forward wisten te winnen, terwijl HSV Sport 1889 genoegen moest nemen met een punt.

De Blokkers – SEW 1-2
‘In de eerste helft gaven we niet thuis. Na rust kregen we wel kansen, maar maakten ze niet af’, zei Constantijn Schouten na afloop. ‘De nederlaag vond ik niet terecht. Ik denk dat we wel een gelijkspel hadden verdiend.’

Nadat SEW voor rust op 0-1 was gekomen wist de ploeg in de tweede helft opnieuw te scoren. Drie minuten voor tijd scoorde Davey Jansen met een schitterende vrije trap de 1-2, maar deze kwam te laat.

KGB – Westfriezen 1-3
Op bezoek bij KGB behaalde Westfriezen een 1-3 overwinning. ‘Qua veldspel niet onze beste wedstrijd, maar qua kansenverhouding was het wel verdiend. Na vorige week was dit resultaat zeer welkom. De punten zijn mee in de tas en gaan er niet meer uit’, zei een tevreden Patrick Huisman.

In Bovenkarspel kwam Westfriezen redelijk uit de startblokken. Na twintig minuten scoorde Youri Akkerman de 0-1. Daarna kreeg het twee goede kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Beide kansen werden gemist en na ruim een half uur trok KGB de stand gelijk. In de tweede helft werd het duel via treffers van Roy Haarms en Max Broers beslist, 1-3.

HSV Sport 1889 – Sint George 2-2
In eigen huis deelde HSV Sport de punten met Sint George. Nadat Ricardo Pengel de score had geopend wist de opponent uit Spierdijk al vrij snel erna de gelijkmaker te maken. ‘Het was rommelig over en weer. Daarna kregen wij een makkelijk gegeven strafschop tegen en werd het 1-2.’ zei Pengel.

In de tweede helft had HSV Sport een overwicht en na een steekpass van Mick vd Gulik werd Pengel in een één tegen één situatie neergehaald. Het resulteerde in een strafschop en rood voor de doelman. Nick Bruinsma scoorde vanaf elf meter de 2-2. Pengel: ‘Daarna wilden wij nog voor de overwinning gaan, maar dat lukte helaas niet meer.’

Woudia – Always Forward 1-2
Op bezoek bij Woudia bewees Always Forward over veerkracht te beschikken. ‘het was een wedstrijd met veel strijd’, aldus Patrick Bruins. ‘Uiteindelijk kwamen we terug van een 1-0 achterstand en wisten dat om te buigen naar een 1-2 overwinning. Daat zien dat we veerkracht getoond hebben.’

De 1-1 viel via een eigen doelpunt en de winnende treffer kwam op naam van Tommy de Weerd.