HOORN - In de Bibliotheek is er naast het lenen van boeken ook ruimte om nieuwe mensen te ontmoeten en in aanraking te komen met andere ideeën dan jijzelf hebt. Het geeft je een ruimere blik op de wereld en misschien wel nieuwe inzichten. Daar gaat het thema van de Boekenweek dit jaar over ‘Bij ons in de familie’.

Boekenweek


Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen. Dit jaar is het Boekenweekgeschenk niet geschreven door één auteur, maar door een hele familie: De familie Chabot. In de boekwinkel ontvang je dit geschenk bij aankoop van een boek, maar deze kun je binnenkort ook lenen in Bibliotheek Hoorn. Ook zijn er andere boeken van de familie Chabot te vinden en geven we je inspiratie voor het lezen van de prachtigste familiegeschiedenissen.


Wereldverteldag

Tijdens Wereldverteldag, zaterdag 23 maart, zijn vijf vertellers van Vertelkring de Eenhoorn in de Centrale Bibliotheek van Hoorn aanwezig. Vanaf 13.30 tot 15.30 uur vertellen zij verhalen met het thema ‘Bruggen slaan’. Een brug, wat is dat eigenlijk? Een brug verbindt en maakt verkeer mogelijk tussen twee plaatsen – verkeer van mensen, spullen, en ook: ideeën. Door een brug kun je de wereld ook eens vanaf de andere kant bekijken. Laat je inspireren tijdens Wereldverteldag door de verhalen van Vertelkring de Eenhoorn. Elk verhaal duurt zo’n 10 minuten, dus tussendoor aanschuiven kan altijd. Iedereen is welkom en entree is gratis.
Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekhoorn.nl/wereldverteldag


Samen lezen en elkaar ontmoeten


Deel je passie voor mooie boeken met anderen; je leest meer en ontmoet nieuwe mensen. Dubbel plezier dus! Kom naar de open leesclub van Senia op dinsdag 16 april om 13.30 uur in de Centrale Bibliotheek. In het thema van de Boekenweek, wordt het boek 'Het achtste leven (voor Brilka)' van Nino Haratischwili gelezen. Het boek gaat over het leven van zes generaties van een familie in Georgië. Een geschiedenis die onlosmakelijk samenvalt met die van de ‘rode’ twintigste eeuw. Een cruciale periode in de Europese geschiedenis, met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie en het wegvallen van het IJzeren Gordijn. En om het nóg interessanter te maken, kun je met € 7,50 korting naar de theatervoorstelling van dit boek in Schouwburg Het Park op donderdag 25 april om 18.30 uur.

Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekhoorn.nl/openleesclub