ZWAAG - Een week voor de halve finale van de KNVB-beker tussen Hovocubo en VNS United viel de generale repetitie in competitieverband tegen voor Hovocubo. De thuisclub liep zich vast op de Amsterdammers die in De Opgang met 1-2 wisten te zegevieren.

Al na vier minuten kwamen de gasten op voorsprong in Zwaag toen aanvoerder Adil Boukris na een snelle aanval in balbezit kwam en keeper Dave Stet wist te verschalken. Hovocubo had in het vervolg van de eerste helft wel het meeste balbezit, maar had de nodige moeite om door de hechte defensie van VNS United heen te dringen, waardoor het vroege doelpunt tevens een 0-1 ruststand opleverde.

Na de rust schakelde de ploeg van coach Abdeljabar Merbah, die de afwezige Sander van Dijk verving, nog een tandje bij en was nu duidelijk de bovenliggende petij met kansen voor Ike Neil, Mats Velseboer, Lahcen Bouyouzan en Hicham Aklalouch. Het lukte nu dus wel om door de defensie van de Amsterdammers te komen, doch VNS United had in doelman Damian Gooyers zijn uitblinker. De gasten waren zelf nog dichtbij een tweede treffer toen Jawlal Ahannach de paal raakte. Die tweede treffer kwam er vlak voor tijd alsnog toen Hovocubo inmiddels al enige tijd met Yoshua St. Juste als meevoetballende keeper speelde. Oscar Abouseada zorgde voor de beslssing. De tegentreffer van Velseboer kwam met nog veertien seconden op de klok voor Hovocubo te laat om het tij nog te keren.

Hovocubo kan echter komende vrijdag op revanche als men tijdens "The Final Four" in Topsportcentrum Rotterdam VNS United opnieuw treft in de halve finale van de beker. De winnaar plaatst zich voor de finale op 2e paasdag (maandag 1 april), eveneens in Rotterdam.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie