HOORN - Burgemeester Jan Nieuwenburg heeft 26 april tijdens de traditionele Lintjesregen 13 stadsgenoten laten weten dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen in een ridderorde. Verspreid over de ochtend en begin van de middag kwamen deze 13 mensen nietsvermoedend naar het Statenlogement. Omringd door familie en vrienden ontvingen zij de onderscheiding.


Rijk van Bennekom is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Watersportvereniging Hoorn en het Regioteam IJsselmeer/Markermeer van het Watersportverbond.

Marjan van Bennekom-Hendriksen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor de Watersportvereniging Hoorn, de Optimisten Club Nederland, het ANWB-consulkorps, het Teekengenootschap Debutade, de Stichting Ouderenraad Hoorn en het Prins Bernhard Cultuur Fonds.

Anita Eijken-Kaan is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor de Basketbalvereniging De Hoppers en de Stichting Basketbalschool de Hoppers.

Frans Hoek is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten als internationaal keeperstrainer en technisch voetbaladviseur. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de wereldwijde ontwikkeling van het keepersvak en wordt gezien als een internationaal fenomeen.

Jelke Jacobi is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten als coördinerend specialistisch inspecteur bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Inspectie Leefomgeving en Transport. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de bestrijding van criminaliteit in de transport- en logistieke sector.

Fred van der Kooij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de voetbalvereniging HVV Hollandia, de volleybalvereniging NIVO en de woonzorgcentra Westerhaven en Avondlicht.

Margot Kuiper-Claessen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor de zorgorganisatie Omring/Lindendael, de Stichting Oosterkerk Hoorn en het Westfries Museum.

Cor Lakeman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten als pleeg-, adoptie- en gastouder en zijn verdiensten voor de muziekvereniging Sint Caecilia, de muziekvereniging Sint Gregorius, de begraafplaats Westerblokker, de Stichting Burenhulp Blokker, de Stichting Cultureel Centrum De Plataan en de woonzorgcentra Wilgaerden, Avondlicht en Bosmanstaete (Venhuizen).

Karmen Read is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor de Stichting Surinaamse Vrouwenorganisatie Morena, de Stichting Ouderenraad Hoorn en de cliëntenraad van de zorgorganisatie Omring.

Ben Takken is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Drumband Pancratius, het Anjerfonds, de Blokkerder Dansgroep, de Stichting Jeugdraad Zwaag, de Schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn, de Stichting Cultureel Centrum De Plataan en het jeugdschaken bij de Scholengemeenschap Copernicus.

Constant Teunen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de voetbalvereniging Always Forward, het Rode Kruis/afdeling Westfriesland en de welzijnsorganisatie Mee & De Wering.

Hans Timmerman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de welzijnsorganisatie Mee & De Wering, de Stichting MAK Blokweer en de Stichting Risdam-Noord Groen!

Sonja Wonder-Speets is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor het woonzorgcentrum Avondlicht en de Vereniging Oud Hoorn.