ZWAAG - In de tweede klasse is Westfriezen tegen de eerste nederlaag van het seizoen opgelopen alwaar FC Medemblik de eerste driepunter kon bijschrijven. De gasten uit Medemblik wonnen met 1-2 in Zwaag.

Na een evenwichtige eerste helft, vielen alle doelpunten na de rust. Jesse Werners wist na een knappe pass van max keizer de gasten in de 65e minuut op voorsprong te schieten. De snelle aanvaller viel kort hierna met een blessure uit, maar zag even later hoe Tom Glim een tweede treffer achter keeper Luke van Amstel kon schieten. Westfriezen perste er nog een slotoffensief uit en dat leverde hachelijke momenten op voor het Medemblikker doel, maar verder dan een treffer van routinier Pieter Koopman kwamde thuisploeg niet.

Westfriezen blijft hierdoor op zes punten staan en gaat komende zondag op bezoek bij Flevo. FC Medemblik speelt dezelfde dag een thuiswedstrijd teegn LSVV.