SASSENHEIM - Hollandia verloor een week geleden nog in een doelpuntrijk duel met 5-4 bij WV-HEDW. Afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd bij Ter Leede vielen er opnieuw veel doelpunten, maar ditmaal met Hollandia aan de goede kant van de score: 3-5.

Waar Niels Koster een week terug driemaal scoorde, was ditmaal die eer toebedeeld aan Jesse Koeman, die zich ontpopte tot uitblinker aan Hoornse zijde. De ploeg van rainer Lars Keppel begon dan ook bijzonder scherp aan het duel in Sassenheim en stond na een stief kwartier al op een 0-3 voorsprong. Met een ferme knal zorgde Dennis Jansen al voor een vroege voorsprong waarna Koeman op aangeven van Koster scoorde en laatstgenoemde tekende zelf voor de 0-3. Ter Leede deed via Tetteroo even wat terug, maar nog voor de rust maakte Koeman zijn tweede van de middag.

Voor zover nog niet beslist completeerde Koeman zijn hattrick halverwege de tweede helft. Daarna liet Hollandia de teugels wat vieren en kon Ter Leede via opnieuw Tetteroo en Fermmina nog tweemaal scoren en was het enige smetje voor Hollandia de tweede gele kaart die Romeo Fecunda ontving.

Door de zege is Hollandia plotseling ook weer kansrijk in de derde periode. Op zatedag 4 mei is de volgende wedstrijd als men in het Julianapark BOL ontvangt.