HOORN - De 43-jarige vrouw die in de nacht van donderdag op vrijdag uit een brandende woning aan het Keern in Hoorn is gehaald is aan haar verwondingen overleden. Dit heeft de politie zaterdag bekend gemaakt.


De brand brak van donderdag op vrijdag kort na middernacht uit. De hulpverleningsdiensten zijn na de melding direct ter plaatse gegaan. De brandweer schaalde op naar grote brand en door de brandweer werd de bewoonster uit de woning gehaald. De 43-jarige bewoonster bleek zwaargewond en zij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrijdagmiddag maakte de politie bekend dat een 48-jarige man is aangehouden en ingesloten. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. De brand zorgde voor een hoop ophef in Hoorn. Volgens omwonenden vertoonde de man het laatste jaar regelmatig irrationeel gedrag en had gedragsproblemen. In oktober werd de man ook al eens aangehouden vanwege problemen. De politie kan tot het onderzoek is afgerond nog geen mededelingen doen over de eventuele rol van de man met betrekking tot de brand.