HOORN - In de week van 12 mei, de Dag van de Zorg, zet Omring alle Omringers extra in het zonnetje. Alle collega's en vrijwilligers krijgen een ‘zoncadeau’ als blijk van waardering voor hun liefdevolle werk en toewijding.

Jolanda Buwalda, bestuurder Omring: ‘Onze collega's zetten altijd anderen in de schijnwerpers. Iedere dag weer. Met hun bijzondere zorghart zijn ze elke dag door weer en wind met lief en leed nabij. Ze zien wat cliënten nodig hebben en daar gaan ze helemaal voor. Dat vinden wij een prachtprestatie en we zijn ontzettend trots en blij met onze betrokken zorgprofessionals. Maar ook zijn we dankbaar voor de steun van onze vrijwilligers, mantelzorgers en alle andere Omringers. Op deze dag schenken we daarom graag extra aandacht voor de belangrijke rol van al onze collega's en andere betrokkenen bij zorg van onze cliënten.’

Florence Nightingale

Voor Omring is het iedere dag de Dag van de Zorg. Maar er is landelijk voor 12 mei gekozen, omdat dit de geboortedag was van Florence Nightingale. Toen verpleging als vak nog moest worden uitgevonden, deed de jonge Florence veel ervaring op in het verzorgen van zieken. Dit deed zij als liefdadigheid. Aan haar kijk op het verlenen van zorg heeft de medische wereld veel te danken.