NEDERLAND - De veiligheid aan boord wordt niet altijd gecontroleerd of regelmatig nagelopen. In veel gevallen worden wel de standaard veiligheidsmiddelen even gecheckt, zoals de brandblusser, de EHBO-kit en de reddingsvesten. Zaken rondom het gas en elektra aan boord worden makkelijk vergeten en op het water kan dit tot ernstige problemen leiden.


Onze monteurs komen regelmatig onveilige situaties tegen. In dit blog willen wij je inzicht geven in 3 zaken op het gebied van veiligheid aan boord, die té makkelijk worden vergeten.

- Tijdig vervangen gasleidingen

- Benzinedampen zijn gevaarlijk

- Oude of slechte elektra aan boord

Het hele blog lees je op https://botenwacht.nl/kennis-informatie/veiligheid-aan-boord-vaak-vergeten/. Ook voor andere tips en informatie kan je terecht op www.botenwacht.nl.

Botenwacht | Pechhulp voor watersporters

Ook bij een goed onderhoud kan er natuurlijk altijd iets mis gaan wanneer je aan het varen bent. Pech kan niet worden uitgesloten. Leden van Botenwacht Nederland kunnen dan altijd rekenen op de hulp en ondersteuning die nodig is om de situatie op te lossen. Wil jij ook zeker zijn van de juiste hulp wanneer je te maken krijgt met pech tijdens je vaartocht? Word dan nu lid via onze speciale pagina www.botenwacht.nl/lid-worden/.