Alleen nog water (bij)vullen! Zonder inspanning en zorgen hebt u altijd hygiënisch schoon en veilig water in de watertank van uw camper, caravan, boot, Tiny House etc. Eén maal per maand tijdens de koffie een klein onderdeeltje van het systeem controleren is alles wat u moet doen!


Hygiène is een schone zaak! Tank-O3 zorgt daarvoor. Het is een uniek systeem voor schoon- en veilig drinkwater en is nagenoeg onderhoudsvrij. Het is een klein inbouw systeem wat weinig ruimte vereist en in de deksel van de schoonwatertank wordt aangebracht. De kleine stroomregelaar van het systeem wordt aangesloten op een continu stroompunt.

Op basis van elektrolyse wordt zuurstof (O2) omgezet in Ozon (O3). Ozon is een sterke geur- en smaakloze oxidant, die vele malen effectiever werkzaam is dan chloor of chloorachtige middeltjes. Tank-O3 zorgt ervoor dat het water in de watertank volledig kiemvrij blijft maar ook de watertank zelf, deze is daardoor àltijd schoon!

Tank-O3 doodt bacteriën, virussen, schimmels, algen, sporen etc.

De werking van het systeem draagt ertoe bij dat de schoonwatertank biofilmvrij is en blijft. Het werkt dus preventief om ziekte door virussen of bacteriën, zoals bijvoorbeeld Legionella te voorkomen. Hygiène voorop in deze hectische tijd.

Inbouw van het Tank-O3 systeem is het eenvoudig, zeker wanneer de tank al (nieuw) of nog schoon is. Bij een gebruikt vaartuig wordt de watertank eerst schoongemaakt, dat gebeurt door het systeem zelf. Na een paar dagen is de tank brandschoon. Nog even de tank spoelen en vanaf dan alleen nog water (bij)vullen. Het systeem daarna ca. 1 x per maand controleren op kalkaanslag en zo nodig schoonmaken.

Dit is eenvoudig te doen door de electrolysecel voor enige tijd in schoonmaakazijn onder te dompelen. Zodra het vaartuig niet meer gebruikt wordt kunt u het water eruit laten lopen en de stroom van het systeem halen. Bij een volgend gebruik van uw vaartuig kan het systeem zonder enige schoonmaakwerkzaamheden weer in gebruik genomen worden.
U bergt met het Tank-O3 systeem uw voertuig namelijk àltijd op met een schone tank!

Op www.tank-o3.nl kunt u de inbouw van het Tank-O3 systeem bekijken, de instructievideo geeft u stap voor stap uitleg over hoe de werkzaamheden dienen te worden uitgevoerd. U kunt het systeem kopen en laten inbouwen bij diverse dealers in Nederland, zie de website. De handige doe-het-zelver bouwt zelf het systeem in.