Sigma Coatings heeft een groot assortiment aan coatings, maar welke moet je nu kiezen voor je project? De epoxy primers van Sigma staan bekend om de veelzijdigheid en goede bescherming op staal. Highbuild primers voor een goede ondergrond voor de daarop volgende poly-urethane lakken.

SIGMACOVER 280 - EPOXY PRIMER
Om te beginnen met de primers van Sigma, de meest bekende uit het assortiment is de Sigmacover 280. Het herkenbare geel/groene kleurtje. Deze epoxy primer van Sigma is zo bekend omdat het voor allerlei toepassingen gebruikt wordt. Dit product komt veel voor in de maritieme en industriële sector, jachting, auto onderhoud etc. De Sigmacover 280 is ontzettend ondergrond tolerant en dus toe te passen op veel verschillende ondergronden. Deze coating heeft goede corrosie werende eigenschappen waardoor deze verf ideaal is voor een stalen ondergrond. Zorg altijd voor een goede voorbehandeling van het staal of andere ondergrond voordat je de coating hierop zet. Een goede laag opbouw maakt je systeem sterker en zorgt voor langdurig behoud van je schip of andere constructie. De Sigmacover 280 strijkt goed uit en onder de juiste omstandigheden kun je meerdere lagen per dag zetten, gebruik hiervoor altijd de aangegeven droogtijden die vermeld staan op de technische databladen van het product. Dit product komt in verschillende hoeveelheden voor, namelijk in de 1L, 4L en 20L set. De meest verkocht kleur is Yellow/Green, maar in de 4L en 20L set is deze ook verkrijgbaar in de kleur Red/Brown. Het verschil in kleur werkt goed bij het aanbrengen van meerdere lagen zodat je kunt zien waar je bent gebleven.De laatste eigenschap die ik ga benoemen is dat deze epoxy primer zowel onder als boven de waterlijn gebruikt kan worden. Een perfecte primer om het gehele schip met te schilderen!


SIGMACOVER 456 - HIGH BUILD
Deze high build coating is een praktische verf die boven de waterlijn gebruikt wordt over de Sigmacover 280. De toepassing van de Sigmacover 456 is om extra lagen in het systeem aan te brengen. Een goede ondergrond die je op eigen gewenste kleur kunt laten mengen zodat je topcoat direct dekking heeft is altijd welkom. De Sigmacover 456 wordt aangeboden in 4L en 20L verpakking.

SIGMADUR - TOPCOAT
De Sigmadur is de poly-urethane topcoat van Sigma.Deze komt in verschillende versies:
Sigmadur 520 - Zijdeglans
Sigmadur 550 - Hoogglans
Sigmadur 550H - Hogere Hoogglans
Sigmadur 1800 - Super Hoogglans

Deze producten komen uit de beroepsvaart, maar worden de afgelopen jaren steeds meer gebruikt in de pleziervaart. De glansgraad van jacht coatings zoals de Polyester DD Lak van De IJssel Coatings ligt erg hoog, de Sigmadur 1800 is de enige van het bovenstaande lijstje die hierbij in de buurt komt. Welke versie ook gekozen wordt, ze gaan allemaal goed over de Sigmacover 456 heen en als deze op dezelfde kleur is gemaakt dan heb je direct goede kleur dekking. Sigma raad aan minimaal 2 lagen aan te brengen en van de diepere kleuren (denk aan geel, rood, oranje etc.) minimaal 3 lagen.De Sigmadur heeft een goede UV wering en verkrijt niet, dus uitstekend kleur- en glansbehoud. De reden dat deze coating veel in de beroepsvaart wordt gebruikt komt mede doordat deze bestand is tegen spatbelasting van milde chemicaliën. De Sigmadur kan op gewenste kleur gemaakt worden en is beschikbaar in 4L en 20L verpakking.

https://www.marinediscounter.nl/verfgids/