NEDERLAND - EEN SIGMACOVER EXPERIMENT De Sigmacover 280, ongetwijfeld één van de bekendste epoxy primers. Het is een twee componenten primer die een zeer goede bescherming geeft tegen corrosievorming. Deze primer is erg ondergrond tolerant en heeft een ontzettend goede hechting. Wat gebeurd er met deze bekende groen-gele primer als hij in -niet- ideale omstandigheden gebruikt wordt? Wij onderzochten het.

Wat gebeurd er met deze bekende groen-gele primer als hij in -niet- ideale omstandigheden gebruikt wordt? Denk aan het volgende: Weersomstandigheden: Wat gebeurd er als het te warm is als je met deze primer gaat werken?

● Roestige ondergrond: Twee voorbeelden. Bij de eerste verwijderen we zoveel roest als mogelijk van het oppervlak met een staalborstel en nemen we het met een thinner af. Vervolgens smeren we hier de Sigmacover 280 overheen. Bij het tweede voorbeeld doen we totaal geen voorwerk en zetten we de Sigmacover 280 rechtstreeks op de onbehandelde ondergrond die tevens ook in de warme zon staat.
● 1 Component primer ondergrond: Normaal gesproken kan een 2 componenten primer niet over een 1 componenten lak heen. Hier zit een laag hechtingsprimer op en smeren we de Sigmacover 280 overheen. Geen voorwerk.

Dit zijn allemaal onwenselijke scenario’s! Maar wat gebeurd er als we het toch doen? Hier waren wij nieuwsgierig naar. https://www.marinediscounter.nl/sigmacover-280-experiment/