LELYSTAD - Op zaterdag en zondag 8 & 9 juni organiseert Watersportvereniging Lelystad weer de Flevoland Regatta vanuit de mooie Houtribhaven, niet alleen voor de echte wedstrijdzeilers maar voor iedereen!


Vorig jaar wilde Watersportvereniging Lelystad de Flevoland Regatta weer op de kaart zetten nadat deze lange tijd was weggeweest.

De regatta ontstond een aantal jaar geleden als de zeer succesvolle Lenco Regatta. Nadat deze door onder andere corona een aantal jaren niet door kon gaan, besloot Watersportvereniging Lelystad om het evenement in zijn volle glorie te herstellen en dit bleek een groot succes te zijn!
Prachtig weer, aantrekkende wind, veel deelnemers en een gezellig culinair en muzikaal walprogramma…… dit smaakte naar meer!
Vandaar de Flevoland regatta 2024!

Het wedstrijddeel van de Flevoland Regatta bestaat uit:

Gemeten en ongemeten klassen
De gemeten klasse
· ORC 1 t/m 4
· ORC dualhanded
· Eenheidsklasse
· SW-klasse (ongemeten klasse)
Deze groepen varen up & down wedstrijden op 8 & 9 juni; de ORC dualhanded zeilt dan een langere baan.

30 Mijls
Op zaterdag hebben we als onderdeel van de regatta DE 30 MIJLS waar iedereen gezellig aan mee kan doen.
De 30 mijls lijkt veel, maar afhankelijk van het weer wordt de uiteindelijke afstand bepaald zodat natuurlijk iedereen weer op tijd binnen is voor het gezellige HAPPY HOUR!
Ook is de (vorig jaar zo geliefde) Familiecruiserklasse er weer. Speciaal voor die mensen met minder zeilwedstrijdervaring maar die wel van het wedstrijdgevoel willen proeven!
In de avond is er dan een groot feest met heerlijk eten en live muziek.

Sportiviteit op het water en in de avond gezelligheid op de wal!


De 30 Mijls wordt gevaren onder SW-rating. Hier is de mogelijkheid, bij voldoende inschrijvingen, om een hele eigen startklasse te creëren! De Bénéteau Club en de Breehorn Club hebben zich hiervoor al aangemeld en de Beneteau Cup en de Breehorn Cup zijn in 2024 dan ook opgenomen in de Flevoland Regatta.
Het belooft weer een fantastisch evenement te worden!

Wil je een dagje feesten in de avond en overdag lekker meezeilen, een keer van het wedstrijdgevoel proeven of ben je een echte wedstrijdzeiler........
voor iedereen is er een passende klasse!
Je bepaalt zelf op welk niveau je meedoet.

Schrijf je nu in via onderstaande link!

Ik doe mee!