HOORN - Muziekensemble De Zoete Inval verzorgt zondag 20 oktober drie keer een miniconcert voor bezoekers van het Westfries Museum. Op het programma staat anonieme, volkse barokmuziek uit Holland uit de periode 1600-1750.

De vier leden van De Zoete inval baseren zich op originele, oude muziekboeken en voorzien de melodieën zelf van akkoorden, tweede stem en baspartij. Ze bespelen bijzondere instrumenten als de draailier, hakkebord, strijk-psalter, rinkelbom en nyckelharpa, gecombineerd met gitaar, fluit, mandoline, viool, contrabas en kleine percussie. De muziek die ze spelen werd in de baroktijd gespeeld in kroeg, schouwburg en muziekherberg.

Bekend
Danielle Janssen, Irene van der Laan, Martie Jonker en Cor van Sliedregt die samen De Zoete Inval vormen zijn inmiddels bekend in heel Westfriesland en daarbuiten. Ze speelden eerder op onder andere het Festival Oude Muziek Hoorn nu!, in het Rembrandthuis, in het VPRO-programma OVT en op de Bataviawerf in Lelystad. Daarnaast verzorgden ze dit jaar de muzikale intermezzo’s tijdens de theaterlezing van Ad Geerdink in een uitverkochte schouwburg Het Park.

Meer informatie
De concerten op 20 oktober beginnen om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur en duren een half uur. Ze zijn gratis voor bezoekers van het museum. Vraag wel direct een kaartje bij de kassa voor het tijdstip van uw keuze, want vol=vol. Meer weten over De Zoete Inval? Kijk dan op www.wfm.nl/concert-zoeteinval of op hun website www.codacoda.nl