HOORN - Een zebra in de peuterspeelzaal? In Hoorn wel! Alle peuters van de 13 peuterspeelzalen van Stichting Netwerk hebben kennisgemaakt met een nieuwe knuffelvriend: Zuki de Zebra. Tijdens een interactieve theatervoorstelling door professionele theatermakers werden de peuters op spelende wijze betrokken bij de eerste peuterspeelzaaldag van Zuki.


Veilig oversteken

Stichting Netwerk kruipt met deze nieuwe mascotte in de fantasierijke wereld van haar peuters. Hij beleeft bijzondere avonturen, die kinderen aanspreken en hun spel en fantasie bevorderen.
Zuki en de betrokken leidsters leren de peuters hoe ze, op spreekwoordelijke wijze, via het zebrapad veilig kunnen oversteken naar de basisschool. Als straks die spannende nieuwe fase aanbreekt, hebben de kinderen deze vaardigheid alvast onder de knie. Maar bovenal is de mascotte leuk, lief en herkenbaar. Stichting Netwerk heeft gekozen voor Zuki de Zebra, omdat het een lief en sociaal dier is. Hij leeft in groepen en heeft sterke zintuigen. Juist hieraan wordt veel aandacht gegeven op de peuterspeelzaal. Dat maakt de knuffelmascotte een ideaal voorbeeld voor de jonge peuters.

Beste voorbereiding op de basisschool
De peuterspeelzalen van Stichting Netwerk bieden de beste voorbereiding op de basisschool. Peuters oefenen spelenderwijs hun sociale vaardigheden, woordenschat, tellen en ruimtelijk inzicht. Ook vriendjes maken hoort hierbij. En met Zuki de Zebra wil elk kind wel vrienden worden!

Kijk voor meer informatie op www.peuterspeelzalenhoorn.nl