De Hoornse binnenstad staat woensdag 9 november in het teken van de najaarsmarkt. Tot 17.00 uur staan die dag ruim 150 marktkramen verspreid over de Nieuwstraat, de Gouw, de Gedempte Turfhaven, het Breed, de Veemarkt en het Grote Noord. Standwerkers zijn te vinden op de Gedempte Turfhaven.


Tijdens de najaarsmarkt rijdt altijd extra veel verkeer de binnenstad in. Daarom een welgemeend advies: ga per fiets of openbaar vervoer naar de markt. Op de kop van de Veemarkt is een gratis stalling.


Afsluitingen

De routes Breed (gedeeltelijk), Gedempte Turfhaven, Veemarkt, Gouw en Nieuwstraat worden dinsdag 8 november vanaf 15.00 uur voor het verkeer afgesloten. Afzettingen komen te staan:

• op de westzijde van de Veemarkt, ter hoogte van restaurant Azië;

• op de Gedempte Turfhaven bij de Achterstraat;

• op de Ramen bij de Duinsteeg;

• op het Gerritsland bij de Gasfabriekstraat en de Gravenstraat;

• in de Kerkstraat bij de Roode Steen;

• in de Nieuwstraat bij de Lange Kerkstraat;

• in de Spoorstraat bij het Dal.

Verkeer dat via het Keern de binnenstad in wil, kan kiezen uit de route Noorderveemarkt-Stationsplein-Noorderstraat-Koepoortsplein-Achterstraat en de route Scharloo-Hoge Vest-Westerdijk.

Om de binnenstad uit te komen is de beste route Kuil-Achterom-Breed-Hoge Vest-Keern.

Woensdagavond 9 november na 21.00 uur worden alle afzettingen verwijderd.


Wegsleepverordening

Wie zijn auto tijdens de opbouw van de markt of tijdens de markt fout parkeert, loopt de kans dat de auto wordt weggesleept. Wegslepen kan noodzakelijk zijn om overlast te voorkomen of een gevaarlijke situatie op te heffen. De gemeente brengt de kosten van het wegslepen in rekening bij de foutparkeerder.

Parkeren kan het beste op het transferium ,het Pelmolenpad, de Nieuwe Wal en de parkeergarages ‘t Jeudje en Schouwburg het Park..