HOORN - Lynyrd Skynyrd, Bad Company en The Allman Brothers Band: het zijn slechts enkele legendarische namen waar Wille & The Bandits regelmatig mee vergeleken wordt. Het Britse trio toerde met de groten der aarde en bouwde een benijdenswaardige live-reputatie op, onder meer dankzij veelgeprezen shows op festivals als Glastonbury. Zanger/gitarist Wille Edwards en zijn vrienden benaderen de rock & roll van de jaren zestig en zeventig met een moderne blik door er elementen uit wereldmuziek, dance en hiphop in te verweven. De unieke sound van Wille & The Bandits kon al op de goedkeuring rekenen van niemand minder dan Joe Bonamassa: “Ik vind het geweldig wat deze jongens doen.”

Het trio bestaat uit zanger/gitarist Wille Edwards, bassist Matthew Brooks en drummer Andrew Naumann. Als inspiratiebronnen noemen zij Pearl Jam, Ben Harper en Jimi Hendrix. Met hun frisse benadering van blues, roots en rock hebben de mannen een vaste plaats in de Britse blues scene weten te veroveren. Toen zij in 2014 op het beroemde Glastonbury festival speelden werd Wille and the Bandits door BBC Radio 1 gebombardeerd tot één van de 10 ‘must see’ bands. In 2018 sleepten ze verschillende Blues Awards in de wacht: ‘Innovation in the Blues 2018’ en ‘Blues Act of the year England 2018’. Hun nieuwe live album “Living Free” (2018) krijgt lovende recensies en geeft de sfeer van een concert van dit trio geweldig weer.

Black Operator
Black Operator laat sinds de oprichting eind 2016 gelijk van zich horen en is meteen een graag geziene gast op de Nederlandse festival podia. De singles ‘Mr. Preacherman’, ‘Marita’ en ‘Dancing Around’ bereiken allen de hoogste regionen van de nationale Indie charts.

Zaterdag 26 oktober 2019
Waar: Manifesto, Hoorn
Tijd: 20:00-1:00 uur
Entree: v.v.k. € 15 (ex fee 1.50 per bestelling) / € 17,50 deur
Ga voor verdere info en tickets naar; www.manifesto-hoorn.nl