PURMEREND – Zondagavond werd (voorlopig) “The World Can Wait-Tour” van Waylon en zijn band op een magistrale wijze afgesloten. Hoewel de reeks van dertig concerten tussen april en heden overal goed werd ontvangen bewaarde de zanger het allerbeste voor het laatst. Met een show van maar liefst 2 uur en drie kwartier kreeg hij de handen op elkaar in een warm, maar sfeervol P3.

New Kid In Town
De zanger kan zich de komende maanden in ieder geval volledig richten op het aanstaande vaderschap. De aanstaande moeder Bibi Breijman was ook aanwezig in het Purmerendse poppodium en kwam nog even op toen de zanger van een fan een babytruitje kreeg overhandigd. “New Kid In Town” staat er op het kledingstuk vermeld waarop Waylon de Eagles-klassieker direct inzet. Het was een tussendoortje die niet was gepland en waarvan er nog meer zouden volgen. ‘Het is de laatste avond van de tour dus het kan heel goed zijn dat we nog wat extra’s doen’, vertelt de zanger aan het enthousiaste publiek.

En dat was een van de weinigen dingen die hij aankondigde want bij Waylon en zijn ijzersterke band gaat het vooral om muziek maken. Wij mochten dit vijf maanden geleden al in het begin van de tour aanschouwen tijdens de show in Podium Victorie in Alkmaar. De band liet zich toen al van zijn allerbeste kant zien, maar overtrof dit nog eens in Purmerend.

Genieten
Na de opening “Are You Ready For The Country” volgt een set met vooral nummers van zijn laatst uitgekomen album “The World Can Wait". Na drie nummers begroet hij het publiek. ‘Ik ben geen jongen van klap maar in je handjes en van links naar rechts, dus geniet vooral van de muziek dan genieten wij ook’. En genieten wordt het voor het publiek. Dat het album alweer enige maanden uit is wordt duidelijk als de songs moeiteloos worden meegezongen door de fans. Helaas ontbrak dit eerder in Alkmaar waar de goede show nog wel eens werd verstoord door geroezemoes, blijkbaar omdat men “de hits” niet herkende.

Ook nu blijven de singles van zijn eerste twee albums achterwege, maar daar maalt de menigte niet om. Met een lesje Country & Western muziek waarin Waylon nummers van Johnny Cash, Merle Haggard, Buck Owens, Glen Campbell en John Denver laat horen. betoverd hij het publiek en de zanger blijkt ook deze avond weer subliem bij stem. Net als de band die gedurende de toer nog meer naar elkaar lijkt te zijn toe gegroeid en elkaar qua timing perfect aanvoelt. Uiteraard komt ook de Songfestivalhit “Outlaw In ‘Em” voorbij alvorens hij voor een eerste keer het podium verlaat.

In de toegift van maar liefst vijf nummers komt er met “Wicked Way” alsnog een hit van weleer langs en verrast hij met “Ik Verscheurde Je Foto” van de deze week overleden volkszanger Koos Alberts. Op gepaste wijze neemt men na bijna drie uur afscheid met “Thanks But No Thanks” en een staande ovatie van het publiek.