HOORN - Het a capella kamerkoor Voci d´Angeli is in april 1998 opgericht, in de Engelbewaarderskerk in Hoorn. Aan deze kerk dankt het koor haar naam. Op zondag 28 oktober verzorgt Voci d'Angeli onder leiding van dirigent Eduardo Lopez Cabello maar liefst twee (identieke) concerten, in de schutterijzaal van het Westfries Museum. De twee concerten starten om 14 uur en 15 uur, en zijn vrij toegankelijk voor museumbezoekers.

Het repertoire
Het koor vertolkt overwegend liederen uit de Renaissance en de Barok. De liederen zijn prachtige Nederlandse, Spaanse, Franse, Italiaanse, Engelse en Duitse composities. Deze muziek vormt steeds opnieuw een uitdaging vanwege de zogenaamde polyfonie. Hierdoor lopen de muzieklijnen van de aparte stemmen, sopranen, alten, tenoren en bassen door elkaar. Het koor Voci d'Angeli onderscheidt zich door een juiste timing, nodig om deze polyfone, meertonige muziek ten gehore te kunnen brengen. Dankzij 19 koorleden en een juiste stemverhouding, komen de Renaissance en Barok liederen goed tot zijn recht.

Band met Conservatorium Amsterdam
Het koor heeft in haar bestaan een bijzondere relatie opgebouwd met het Conservatorium in Amsterdam. Nadat de dirigente van het eerste uur helaas moest stoppen, kwam er een dirigent in opleiding vanuit Amsterdam. Op die manier heeft het koor in de voorbije jaren gewerkt met vier dirigenten in opleiding. Het koor heeft gewerkt met dirigenten uit Griekenland, Israel, Hongarije en, op dit moment, Chili. Op die manier maakte het koor kennis met diverse culturen en stijlen.

De dirigent
Het koor staat momenteel onder de bezielende en kundige leiding van Eduardo Lopez Cabello, in 2017 cum laude afgestudeerd aan het Conservatorium in Amsterdam. Hij staat borg voor plezierige repetities en goede uitvoeringen. Eduardo Lopez Cabello is 29 jaar, geboren in Santiago in Chili, waar hij zijn opleiding tot componist voltooide bij de Slowaaks-Chileense componist Aliocha Solovera. Hij begon in Chili ook zijn dirigentenopleiding bij Maestro Alejandro Reyes. In 2013 begon hij zijn opleiding tot koordirigent aan het Conservatorium in Amsterdam onder maestro Jos Vermunt. Sinds september 2014 is hij dirigent van Voci d’Angeli en onder zijn leiding staat het concert van zondag 28 oktober aanstaande garant voor een hoge kwaliteit gecombineerd met zichtbaar genoegen en plezier. U ben van harte welkom om van deze sfeervolle setting en prachtige klanken te genieten.