BLOKKER - Tijdens de landelijke Nacht van de Nacht, op zaterdag 27 oktober, organiseert MAK Blokweer dit jaar al weer voor de tiende keer het Theater van de Nacht. Dit is een bijzondere en avontuurlijke avond voor het hele gezin, vol verwondering in en over het donker!

In het Theater van de Nacht zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Dit jaar is het thema ‘Verhalen van de Nacht’. Je laten meeslepen door prachtig verteltheater staat dan ook centraal. De boerderij wordt omgetoverd tot een intiem podium, waar verhalenverstelster Marjo Dames vertelt over Prinses. Prinses wil naar de maan, maar hoe komt ze daar? Een heel andere, maar even betoverende ervaring is de sprookjesroute. In het donker wandel je langs een schaars verlicht pad, waarbij je het landschap heel anders ervaart dan overdag. Onderweg worden er op drie verschillende locaties magische en fantastische dierenfabels verteld, waarin het donker steeds een belangrijke rol speelt. Bijvoorbeeld het verhaal van Koning Arend, die een zonsverduistering moet oplossen.

In het bezoekerscentrum kunnen kinderen zich laten schminken. Ook zijn er leuke creatieve activiteiten, zoals een magische nachtvlinder knutselen of je eigen nachtsprookje schrijven of tekenen. Tussen de activiteiten door kun je gezellig bij het kampvuur komen zitten, verzorgd door Scouting Martin Luther King. Hier kun je je warmen met een beker warme chocolademelk en wat lekkers.

Het Theater van de Nacht is een activiteit voor het hele gezin vindt plaats op zaterdag 27 oktober van 18:30 tot 22:30 aan de Kloosterhout 1-2 in Blokker. Entree kost €5,- per persoon. Reserveren is noodzakelijk. Voor meer informatie kunt u terecht op www.mak-blokweer.nl, of neem contact op via 0229 266344 of info@mak-blokweer.nl.