HOORN - Joost Schrickx draagt materiaal documentaire De Oorlog van mijn vader over aan Westfries Archief. Op 26 april om 10 uur draagt Joost Schrickx zijn in 2017 gemaakte film De Oorlog van mijn vader over aan het Westfries Archief. Deze overdracht beslaat bovendien al het niet in deze spraakmakende documentaire vertoonde filmmateriaal met onder meer uitgebreide interviews met ooggetuigen.

Het verhaal achter de Stille Tocht blijft hiermee voor de toekomst bewaard. De overdracht vindt plaats bij het startpunt van de jaarlijkse Stille Tocht, een van de beelden van de ‘Vier Handen’ van kunstenares Truus Menger. Schrickx draagt hier officieel de film en al het bijbehorende filmmateriaal over aan de directeur van het Westfries Archief Dirk Dekema.

Dat betekent dat dit bijzondere filmmateriaal voortaan bij het Westfries Archief ingezien kan worden. Daarnaast is het de bedoeling dat de film ‘De oorlog van mijn vader’ jaarlijks rond 4 mei eveneens te zien zal zijn bij Cinema Oostereiland. Zo kunnen ook nieuwe inwoners van Hoorn en geïnteresseerden in de Stille Tocht zich laten informeren over de achtergrond van deze route die op 4 mei in Hoorn wordt gelopen.

Cinema Oostereiland vertoont De Oorlog van mijn vader dit jaar op 1 mei om 15.00 uur en 20.30 uur en op 3 mei om 20.00 uur. Voorafgaand aan de film zijn foto’s te zien van het Hoorn in de 2 e Wereldoorlog, gemaakt door J.D. Osinga. Deze foto’s zijn door het Westfries Archief voor de gelegenheid ter beschikking gesteld om de overdracht van ‘De oorlog van mijn vader’ een historisch tintje te geven.

Kaartverkoop en informatie over de film via www.cinemaoostereiland.nl. Entreeprijs €5,00, lengte 50 minuten. Telefonisch reserveren is mogelijk op werkdagen van 10.00-12.00 uur: 0229 – 23 22 96