HOORN - Wie in het weekend van 28 en 29 oktober binnenloopt bij Uptown Records in de Nieuwsteeg in Hoorn, heeft grote kans dat er op dat moment live muziek in de winkel is. Zaterdag de 28e is de vloer om 15.00 uur voor Thompson Springs, een folkband uit Chicago. De volgende dag speelt Inge Lamboo om 14.30 uur en treedt om 16.00 uur Tom Greendale op; dit in het kader van Popronde Hoorn. Toegang is zoals altijd gratis.


Uptown Records biedt graag een podium aan lokaal talent. Maar in het weekend van 28 en 29 oktober treden er juist muzikanten ‘van buiten’ op. Zaterdag 28 oktober staat er zelfs een band uit Chicago USA in de zaak: Thompson Springs. Zij spelen folk met een western sausje, en staan ’s avonds in volle bezetting in café ’t Kroegie aan het Hoornse Kerkplein. ’s Middags om 15.00 uur komen ze bij Uptown Records alvast warmdraaien in een semi-akoestische setting. Een aanrader!

Popronde@Uptown Records

Een veelgehoorde opmerking bij talentvolle muzikanten, is dat het zo lastig is om ‘de regio uit te komen’. Daarom vinden Nick en Brenda Staphorst van Uptown Records de Popronde zo’n goed initiatief en bieden ze graag een podium aan acts die zichzelf in Hoorn willen laten zien. Zoals Inge Lamboo. Met haar powervolle pop stond zij in het voorprogramma van Floor Jansen en Orange Skyline en ze scoorde Veroncia’s oorkonde met de tweede singel die ze ooit uitbracht. Voor deze gelegenheid speelt ze solo en ze start om 14.30 uur. Daarna maakt Tom Greendale zijn opwachting. Bij hem komen folk, Indie, Americana en rock moeiteloos samen tot een bombastische, kleurrijke muzikale oceaan. Weten hoe dat klinkt? Kom dan om 16.00 uur kijken!