HOORN - Bijzondere dans, een hilarische theater-act, indrukwekkende acapellazang, een boeiende vertelling over het vak van klassiek componist en inspirerende kunst: je vindt het allemaal in Theater Het Pakhuis tijdens de opening van het culturele seizoen op 31 augustus en 1 en 2 september aanstaande.

Het monumentale theaterpand aan Onder de Boompjes 21 zet deze dagen haar deuren wagenwijd open en is gratis toegankelijk voor iedereen. Er valt heel wat te beleven! Neem de première van de korte voorstelling ‘in|between’ van De Dansonderneming op vrijdagavond 31 augustus. Choreografe Nanska van de Laar liet zich hiervoor inspireren door beelden van kunstenares Helma van Kleinwee, die deel uitmaken van het decor. Aanvang van de voorstelling is 21.00 uur en vol is vol. In de foyergalerie kun je bovendien genieten van de expositie ‘Podiumkunsten op het doek’ van Edith Waardijk, die hier tot 22 oktober te zien is.

Kijkje achter de schermen
Hoe ontstaat een voorstelling? Wat komt er kijken bij het instuderen? Dat kun je zien op zaterdag 1 september. Diverse artiesten en gezelschappen gunnen je tussen 12.00 en 16.00 uur een kijkje in de keuken tijdens hun openbare repetities op de theatervloer.

Proeven aan theater
Op zondag 2 september kun je bij Het Pakhuis proeven hoe veelzijdig theater kan zijn. Zo vinden er optredens plaats van eerdere deelnemers aan het eigen Open Podium en zingt het Lapis Ensemble acapellastukken onder leiding van dirigent Wietse Stuurman. Ook kun je lachen bij een hilarische theater act van podiumleerlingen van ROC Utrecht en vertelt Carel Brouwers gepassioneerd over het vak van de klassieke componist. Dat belooft een boeiende theatermiddag te worden!

Cultuurmarkt
Behalve in het eigen theater is Het Pakhuis op 2 augustus ook te vinden op de Cultuurmarkt in de Hoornse binnenstad. Dat doen wij samen met Cultuur Hoorn. Bij de stand aan de Gedempte Turfhaven (ter hoogte van schoenenzaak Ziengs) word je regelmatig verrast met korte acts. En kun je zelf ervaren hoe leuk het is om met podiumkunst bezig te zijn. De kersverse fietstaxichauffeur Meindert Reus pendelt je op gezette tijden comfortabel heen en weer tussen de stand en het theater.

Voor de meest actuele informatie over de activiteiten van Het Pakhuis tijdens het culturele weekend, zie www.pakhuishoorn.nl en www.facebook.com/HetPakhuisHoorn.