HOORN - Op 3 mei 21.00 uur en op 4 mei 17.00 uur en 21.00 uur deze bijzondere (buiten)voorstelling van jongerentheater Trans in Theater Het Pakhuis.

Kaarten reserveren via www.pakhuishoorn.nl en kosten €8,00 en € 5,00 voor kinderen tot 12 jaar en met CJP

Zie je die vogel daar zitten? Hoor je de torenklokken luiden? Ze zullen verdwijnen, want alles wat te vrij is wordt verboden. De klokken worden omgesmolten en de vogels keren niet terug. Wat overblijft is het geluid van de bezetting: het gestamp van laarzen door de straten en voorzichtige geschuifel van voeten in de nacht.

Maar je leert snel. Als de stiltes maar lang genoeg duren, ga je anders luisteren en beter kijken. En dan ga je horen wat er niet gezegd wordt. Vijf jaar is veel langer dan lang genoeg.

Jongeren van nu vertellen de verhalen van de jongeren uit de Tweede Wereldoorlog. Scènes over gaten in het geluid en over verboden muziek, over het gewone leven en op zoek gaan naar beweegruimte tijdens een bezetting.

Jongerentheatergroep Trans! neemt je mee naar buiten. Onderweg worden scènes gespeeld, muziek gemaakt en verhalen verteld in de stad waar het zich afspeelde.

De voorstelling begint en eindigt in Theater Het Pakhuis.

De voorstelling ‘Stiltes’ is een Theater Na de Dam-project. Jongerentheatergroep Trans is onderdeel van Productiehuis Het Gezelschap uit Hoorn.

Spel: Bobby Antes, Mijs Franssen, Anouk Ruiter, Bianca de Jong, Martijn Steenvoorden, Luuk Vredenbregt, Carola Vriend, Ciska Sipper, Femke Singelenberg, Caithlin Knobbe, Julia Sienkiewicz, Lotte van Muiden.
Leerlingen van Muziekschool Boedijn: Charlotte van Rosmaelen, Baruch de Herder, Yannick Nootebos, olv van Ciska Ruitenberg en Ronald Spanjaardt
Regie: Janna de Lathouder
Productie & regieassistentie: Karianne Regter
Fotografie: Merel Smits
Techniek: Henk Erich
Het Gezelschap: Anneke Bos
Met dank aan: Comité 40-45 Hoorn, omwonenden van de route, de ouderen die ons hun verhalen vertelden, publieksbegeleiders, locaties-eigenaren waar scènes plaatsvinden.