HOORN - The Winter’s Tale, uitgevoerd door The Royal Ballet en Live te zien bij Vue Hoorn.

Christopher Wheeldon, associate artistiek leider van The Royal Ballet, maakte zijn bewerking van Shakespeare’s grote romance The Winter’s Tale voor The Royal Ballet in 2014. Net als Alice’s Adventures in Wonderland kreeg The Winter’s Tale bij de première uitbundige lof toegezwaaid; zowel de critici als het publiek prezen het ballet om de intelligente, sterk tot de verbeelding sprekende verhaallijn en de vertaling daarvan in voortreffelijke dans. Nu al wordt het werk algemeen beschouwd als een moderne klassieker.

Het verhaal draait om het stuklopen van een huwelijk door een alles verterende jaloezie, het te vondeling leggen van een kind en een ogenschijnlijk hopeloze liefde. Toch volgt uiteindelijk, ingegeven door wroeging en spijt– en na een schijnbaar miraculeuze wederopstanding – een happy end dat overloopt van vergevingsgezindheid en verzoening. Mede door de prachtige decors van Bob Crowley en de sfeervolle muziek van Joby Talbot is The Winter’s Tale een meesterlijk modern verhalend ballet.­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Vue Hoorn vertoont LIVE opera- & balletvoorstellingen uit van het Royal Opera House te Londen. Te zien zijn enige alom geliefde opera- en balletklassiekers, diverse wereldberoemde performers, performances én vele spiksplinternieuwe producties. Tijdens deze voorstellingen neemt u plaats in een luxe bioscoopstoel, omringd door grandioos geluid en beleeft u de voorstelling op het grote doek, onder het genot van een welkomstdrankje. Tickets zijn te koop voor slechts €17,50.

Heeft u de live voorstelling gemist, dan bieden wij u een extra kans om de voorstelling te bekijken. Deze encore voorstelling is geprogrammeerd op de eerstvolgende dinsdagmiddag NA de LIVE voorstelling en is een herhaling van deze. U kunt deze voorstellingen alsnog beleven tegen een gereduceerde prijs van slechts €15,-.

The Winter’s Tale
LIVE voorstelling: Woensdag 28 februari 20:15 u.
Encore voorstelling: Dinsdag 6 maart 14:00 u.
Tickets: www.vuecinemas.nl

Bekijk hier de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=B7iDNgoLIGk

Over Royal Opera House bij Vue
Het fameuze theater Covent Garden te Londen staat niet alleen bekend om de prachtige architectuur, maar ook om de indrukwekkende opera- en balletvoorstellingen. Bij Vue zitten de bezoekers ‘vooraan in de zaa’l bij de meest uiteenlopende en adembenemende klassieke stukken tegen een zeer aantrekkelijk tarief. Door middel van een fantastische projectie op onze bioscoopschermen kan het publiek vanuit een luxe bioscoopstoel genieten van stukken die op dat moment live in Londen worden opgevoerd. Elke voorstelling wordt gepresenteerd door geliefde persoonlijkheden uit de opera- of balletwereld, die ons exclusieve interviews en kijkjes achter de schermen brengen.
Website: www.roh.org.uk

Over Vue Nederland
Vue Nederland, voorheen JT Bioscopen, is de tweede bioscoopketen van Nederland met maar liefst 21 bioscopen. De bioscoopketen transformeert alle bioscopen in 2016 naar Vue. Deze zijn gevestigd in Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Apeldoorn, Arnhem, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Eindhoven, Gorinchem, Heerhugowaard, Hilversum, Hoogeveen, Hoogezand, Hoorn, Kerkrade, Nijmegen, Purmerend, Steenwijk en Vlaardingen.
Website: www.vuecinemas.nl