HOORN -
THE EX + HOWRAH
Vrijdag 23 november


The Ex is al 34 jaar springlevend. En hoe. De band bewijst dat muziek met oprechte energie en een gezonde, open geest zich eeuwig kan ontwikkelen. En daarvoor is geen platenmaatschappij, label of manager nodig. Juist niet. The Ex regelt alle zaken zelf, om de artistieke grenzen te bewaken.

The Ex bestaat uit vier muzikanten met een krachtige persoonlijkheid en ongetemde honger naar de dialoog. De muziek is uitermate direct, ze provoceert denken en beweging en voelt als een chemische explosie. Het plezier hoor je terug in het elkaar fantastisch omarmende, onstuimige gitaarwerk en het unieke drumwerk. Ook in de knipogen naar Ethiopië en Ghana klinkt het avontuur, dat vooral zo hartstochtelijk en dansbaar overkomt dankzij de onvoorwaardelijke toewijding aan elkaar.

Dat HOWRAH een nieuwe band is betekent overigens niet dat we hier te maken hebben met onervaren pubers. We kunnen eigenlijk wel stellen dat we hier te maken hebben met een heuse supergroep. De ritmesectie bestaat uit de spacenoiseshoegazerockers van Space Siren, de gitarist speelde in Bombay en speelt in Slow Worries en frontman is Cees van Apeldoorn van jaren negentig band Zoppo, HOWRAH is de naam. En een logisch resultaat van deze formule is een heerlijke cocktail die in het verlengde ligt van eerder genoemde bands. Dwarse, kosmische gitaren, groovy ritmes en sterke praatzang.

Dj Rob Kooiman verzorgt de voor- en afterparty.

Vrijdag 23 november 2018
Waar: Manifesto, Hoorn
Tijd: 21:00-2:00 uur
Entree: € 12,50 (ex fee 1.50 per bestelling) vvk en € 15 deur
Verdere info via www.manifesto-hoorn.nl

WIT-BLAUW FRIS (12+)
Zaterdag 24 november

Frisfeest georganiseerd door het jongerenwerk van Stichting Netwerk. Vanaf 12 jaar.
Thema wit-blauw met dj’s , special effects en meer…

Zaterdag 24 november 2018
Waar: Manifesto, Hoorn
Tijd: 21:00-1:00 uur
Entree: € 2 deur
Verdere info via www.manifesto-hoorn.nl