HOORN - Symfonieorkest Sinfonia geeft op 13 oktober in samenwerking met de Oosterkerk Hoorn een sfeervol herfstconcert getiteld 'Tussen licht en Duisternis'. De kerk bestaat precies 500 jaar en heeft net een grote restauratie achter de rug. Dit eerste optreden in het vernieuwde gebouw wordt daarom gevierd met een speciaal muziekstuk in het programma: de Hoornse Rhapsodie, een symfonisch werk van componist Hans van der Heide, geënt op bekende zeemansliederen. De kerk was in vroeger tijden gewijd aan Antonius, als licht van hoop in het bestaan van Hoornse zeelieden en hun families.

Ook herfstige duisternis krijgt aandacht in dit concert, met een knipoog naar Halloween klinken muziekstukken met spannende titels zoals o.a. het prachtige 'Nacht op de kale berg' van Moessorgski, de grootse 'Ouverture Faust' van Gounod en de bekende 'Danse Macabre' (Efteling!) van Saint-Saëns. Genoeg ingrediënten voor een aangenaam uurtje verpozen op de zondagmiddag!

Oosterkerk Hoorn, zo.13 oktober, 15.00 uur, welkom v.a. 14.30 uur. Toegang: €10,- incl. koffie/thee na afloop; jeugd tot 18 jaar €5,- Kaartverkoop aan de zaal, reserveren mogelijk via de website: www.sinfoniahoorn.nl.