HOORN - Een stevig weekendje hardrock hoewel op zaterdag 1 oktober Maiden uniteD de nummers van Iron Maiden akoestisch speelt. Vrijdag 30 september komt de Amerikaanse rockband Little Caesar terug naar Manifesto, muzikaal te plaatsen tussen AC/DC en Aerosmith.


Little Caesar (usa)

Vrijdag 30 september

Nadat de band vorig jaar noodgedwongen een zitconcert moest spelen in een uitverkochte Huesmolen komt Little Caesar nu terug naar Hoorn.

Little Caesar blijkt een passende bandnaam te zijn, want hun Rome is ook niet zo maar in één dag gebouwd.

De band komt uit Los Angeles en kwam op in 1987, in de tijd dat “Hair Bands” helemaal hot waren en Little Caesar net buiten de boot viel. Ze waren wel langharig, maar getatoeëerde bikers, die gevoelige, rockmuziek met een vuistslag maakten. Daardoor vielen ze op, maar werden niet meteen geliefd. Er was een zekere botsing met een hun ruige uiterlijk en het geluid wat daar uit voort kwam. Zelf waren ze er ontzettend trots op om tegen de stroming in te zwemmen. Hierdoor werden ze dan ook opgepakt door muzieklegende Jimmy Lovine, de grootse A&R-man John Kalodner en producer Bob Rock. De laatste zou je kunnen kennen van zijn werk op Metallica’s Black Allbum uit 1991. Dat dit echter geen goed begin hoeft te zijn, blijkt als alles mis gaat als ze hun eerste plaat uit willen brengen, die het gewoonweg niet eens redt tot aan de uitgevers.

In 1990 brengen ze dan toch hun debuut Name Your Poison uit via Geffen Records, en de opvolger Influence in 1992. Een wereldwijde doorbraak zat er echter niet in, maar dat proberen ze nu opnieuw en met succes. Muzikaal gezien doet het geluid denken aan een mix van AC/DC en Aerosmith. Een echte dampende liveband die je gezien moet hebben!

Dj John Buis verzorgt de muzikale omlijsting.

Vrijdag 30 september 2022

Waar: Manifesto, Holenweg 14c, 1624 PB Hoorn

Tijd: 20:00-1:00 uur

Entree: v.v.k. € 17,50 (ex fee 1.70 per bestelling) /deur € 22

Ga voor verdere info en tickets naar; www.manifesto-hoorn.nl


Maiden uniteD – powerslave tour

Zaterdag 1 oktober

De Nederlandse Iron Maiden fan club heeft Joey Bruers ooit om een speciale show gevraagd; iets anders dan andere tribute of coverbands. Met muzikanten uit verschillende bands heeft hij een aantal vernieuwde akoestische Maiden nummers gemaakt. De reacties hierop waren overweldigend.

Het idee werd een show en alles veranderde in een project. Een project om alle soorten muzikanten en fans van over de hele wereld te verbinden en gezamenlijk de muziek te vieren. Met 5 studio albums en live optredens door heel Europa brengt dit project klassieke Iron Maiden nummers op een compleet vernieuwde manier. Akoestische vernieuwend brengen ze de nummers iets wat Iron Maiden fans nooit aan hebben zien komen.

Ondertussen heeft de band met al meer dan 40 muzikanten het podium of de studio mogen delen. De Powerslave tour komt eindelijk na twee jaar vertraging naar Hoorn

Dj John Buis verzorgt de muzikale omlijsting.

Zaterdag 1 oktober 2022

Waar: Manifesto, Holenweg 14c, 1624 PB Hoorn

Tijd: 20:00-1:00 uur

Entree: v.v.k. € 15 (ex fee 1.70 per bestelling) /deur € 17,50

Ga voor verdere info en tickets naar; www.manifesto-hoorn.nl