HOORN - Robby Valentine scoorde met zijn debuutsingle Over And Over Again begin jaren 90 een gigant van een hit. Het titelloze debuutalbum leverde hem een Zilveren Harp op en succes in Japan. Zij laatste twee albums ‘Bizarro World’ en ‘The Alliance’, zetten de multi-instrumentalist weer helemaal op de kaart. De albums leverde hem een deal op met het Japanse label King Records en diverse shows in binnen- en buitenland.

Toen het de bedoeling was om The Alliance op vinyl uit te brengen, zette Covid een streep door de geplande tour. De lockdown beroofde Valentine echter niet alleen van zijn tour, maar ook van zijn zicht. Door het uitblijven van medische zorg, heeft hij 97% van zijn zicht verloren. Maar zoals hij al op zijn laatste album The Alliance zong: “We’ll go on to the bitter end!”, en hij maakt zijn eigen woorden waar.

Live is er haast niets te merken van het visus-verlies. Het voordeel van alle lockdowns is dan ook geweest dat Valentine in alle rust heeft kunnen revalideren en de muziek live meemaken, is dan ook nog altijd een belevenis: Bijgestaan door zijn geweldige band en twee extravagante vrouwelijke backing vocalisten, wordt zowel aan het oudere als nieuwere werk recht gedaan.

Valentine’s muziek zich lastig in een hokje duwen, maar een thema wat veel terugkomt is een oproep is om vooral te staan voor wie je bent en dit niet te verloochenen voor wie, of wat dan ook. Hij is door zijn carrière heen sowieso de belichaming van trouw blijven aan wie je bent geweest.

Met zijn liefde voor artiesten zoals David Bowie, Freddie Mercury en John Waite, werd hij als artiest geboren uit de Glam-tijd: waar artiesten eruit zagen als artiesten: mannen met make-up en lang haar, dit is nog altijd waar hij voor staat.

Liefhebbers van Muse, Foo Fighters, Queen en ELO, zullen deze show zeker waarderen.
www.robbyvalentine.nl

Zaterdag 04 februari 2023
Waar: Manifesto, Holenweg 14c, 1624 PB Hoorn
Tijd: 20:00-1:00 uur
Entree: v.v.k. € 15 (ex fee 1.70 per bestelling) /deur € 18,50
Ga voor verdere info en tickets naar; www.manifesto-hoorn.nl