HOORN - Op woensdagochtend 23 oktober organiseert MAK Blokweer een vrolijk voorleesfeest voor peuters en kleuters, dat goed aansluit bij het thema van de Kinderboekenweek: Reis je mee? De kinderen beleven het grappige verhaal van Eend mee. Daarna maken ze van dichtbij kennis met echte eenden!

In het prachtige voorleesboek 'Eend op de fiets' van David Shannon ontmoeten de kinderen Eend, die op een dag besluit dat hij wil fietsen. Hij leent een fiets en rijdt slingerend over het erf van de boerderij. Onderweg komt Eend langs alle andere boerderijdieren, en die vinden het maar niets dat hij kan fietsen. Of zouden ze gewoon een beetje jaloers zijn?

De peuters en kleuters leven mee met dit interactieve verhaal en gaan daarna eenden van dichtbij bekijken. Fietsen kunnen eenden natuurlijk niet echt, maar wist je dat ze wel heel goed kunnen lopen, vliegen en zwemmen? Waar wonen eenden graag en wat eten ze? Je kunt het allemaal ontdekken op het voorleesfeest bij MAK!

Deze activiteit voor is voor kinderen van 2 t/m 6 jaar en vindt plaats op woensdag 23 oktober van 10:30 tot 11:30. Aanmelden kan telefonisch (0229-266344)of via email naar info@mak-blokweer.nl. De kosten zijn € 3,50 per kind (deelname alleen onder begeleiding, ouders en verzorgers betalen niet).

Stichting MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker
www.mak-blokweer.nl