HOORN - Hier ziet u het programma van Manifesto Hoorn voor het weekend van 2 en 3 mei met optredens van regionale bands op ons DonderPopCafe op 2 mei en optredens van Ferocious Dog en Bunch of Bastards op 3 mei. (Bijzonder is de ‘fooddrop’ tbv voedselbank Hoorn op deze avond – zie pb).

Ferocious Dog (uk) + Bunch of Bastards
Vrijdag 03 mei

Dit zeskoppige folkpunk monster uit Nottingham heeft dezelfde maatschappelijke opvattingen als Robin Hood en de strijdbaarheid van The Clash. Muzikaal zijn ze volgens eigen zeggen beïnvloed door bands als Levellers, Stone Roses, The Dubliners, Rage Against The Machine, The Pogues, Dropkick Murphys, Bob Marley en The Specials. De muzikanten van Ferocious Dog observeren, net als hun genoemde muzikale helden, politieke en sociale misstanden met een kritische blik en delen hun ongenoegen daarover in bevlogen muziek en songteksten. Daarbij is de band ook op andere maatschappelijke terreinen actief, zo organiseren ze bijvoorbeeld food drops samen met lokale voedselbanken in plaatsen waar ze optreden.

Ook in Nederland is Ferocious Dog na optredens op onder andere Lowlands en Paaspop hard op weg een gevestigde naam in het clubcircuit en op festivals te worden, mede dankzij shows die steevast een bonte mix van bijvoorbeeld kantoorpikken, hanekammen, hockeymeisjes, corporate lullen, anarchistpunkers, black metalfans en dronkaards aan het dansen krijgt.

Support Bunch of Bastards uit Rotterdam speelt pittige Full Force Folk, noem het naar keus energieke melodieën of melodieuze energie. Voor wie dat beter begrijpt: snufje Pogues, snufje Dropkick Murphys en flinke scheut Flogging Molly. Met accordeon, tin whistle, banjo en mandoline. Soms akoestisch, vaker op een stevige punkrock basis, en wat daar tussen in zit.

Food drop actie voor voedselbank Hoorn!
Omdat Ferocious Dog erg graag in Nederland speelt en van Nederland is gaan houden, willen ze deze Food Drops ook graag organiseren tijdens hun concerten in Nederland, voor de lokale voedselbank of daklozenorganisatie van de plaats waar ze op dat moment spelen.

De Nederlandse voedselbanken hebben aangegeven dat ze vooral de volgende artikelen goed kunnen gebruiken; Koffie, groenten in blik, thee, pasta saus, pasta, zonnebloemolie, waspoeder en toilet artikelen, zoals tandpasta, tandenborstels, maandverband, scheermesjes etc.., zolang het maar om houdbare producten gaat, is het welkom!

Vrijdag 03 mei 2019
Waar: Manifesto, Hoorn
Tijd: 20:00-1:00 uur
Entree: € 15 (ex fee 1.50 per bestelling) / deur € 17,50
Verdere info via www.manifesto-hoorn.nl

DonderPopCafe
Donderdag 02 mei

Ons maandelijkse muziekcafé met opkomende bands is weer geopend met deze maand optredens van de bands La Nique, Edwin Danks en Tea-Rex. Entree is gratis.

Donderdag 02 mei 2019
Waar: Manifesto, Hoorn
Tijd: 20:00-22:30 uur
Entree: € 0 (gratis entree)
Verdere info via www.manifesto-hoorn.nl