Knight Area D-Day 2, The Final Chapter Zaterdag 30 april ‘Met muziek komen de verhalen echt binnen’

Wees zuinig op hoe we nu leven, dat is de belangrijkste boodschap op het album D-Day van de symfonische-rockband Knight Area. Daar is nu een logisch vervolg op gemaakt: D-Day 2, The Final Chapter. Het verhaal was nog niet af, de band wilde nog vertellen hoe het de veteranen is vergaan nadat zij waren teruggekeerd uit het oorlogsgebied.

Van Hoorn heeft zelf als veteraan een militaire achtergrond. Hij diende onder meer als infanterist bij Dutchbat II. “We leven in een tijd van luxe en vrijheid, maar ik heb met mijn eigen ogen gezien dat dit niet zo vanzelfsprekend is. Oorlog en conflicten zijn heel dichtbij en als we niet oppassen gaat het ook hier mis. Tijdens D-Day vochten honderdduizenden militairen voor onze vrijheid. Ons achtste album is een eerbetoon aan alle mensen die tijdens oorlogen en vredesmissies in actie kwamen voor vrede, maar ook een waarschuwing net zoals bij het D-Day album: we moeten onze vrijheid behouden en dat gaat niet vanzelf. En zorg goed voor alle mensen die zich voor onze vrijheid hebben ingezet.”

Hommage met een boodschap
De band is blij met het thema D-Day 2, The Final Chapter. Van Hoorn: “Het is goed om een verhaal te kunnen vertellen. Je wil niet alleen goede muziek maken, maar ook iets meegeven.” Het thema was logisch als opvolger van het eerste D-Day album, het verhaal was nog niet af. “Dat thema deed ons zoveel”, vertelt van Hoorn, “en we voelden meteen dat we creatief veel konden met al die emoties. We wilden het verhaal van de mensen achter de missies verder uitdiepen, een hommage aan de mensen achter de soldaten, maar ook bijdragen aan het bewustzijn van mensen over veteranen en hun belevingswereld.”

De nummers voor het nieuwe album waren dan ook snel geschreven en opgenomen tijdens de corona crisis. Met muziek komen deze verhalen echt binnen. Dat wil je als band: mensen raken met je muziek. Een goed nummer matcht met de emotie.”

Over Knight Area

Knight Area is een symfonische rockband die bestaat sinds 2004. De band heeft inmiddels 8 studioalbums, een live album en een live DVD uitgebracht en verzorgde optredens in vele landen in Europa, in Canada en in de Verenigde Staten.

Knight Area bestaat uit Gerben Klazinga (toetsen), Peter Vink (bass), Mark Bogert (lead guitar), Jan Willem Ketelaers (zang) en Pieter van Hoorn (drums).

Zaterdag 30 april 2022 Waar: Manifesto, Holenweg 14c, 1624 PB Hoorn Tijd: 20:00-1:00 uur Entree: v.v.k. € 15 (ex fee 1.50 per bestelling) /deur € 17,50 Ga voor verdere info en tickets naar; www.manifesto-hoorn.nl


NEON & WHITE – PARTY TIME (14+ FRIS)

Vrijdag 29 april Kom op 29 april naar ons thema feest! We hebben het thema neon-wit gekozen voor dit feest, dus doe je felste neon kleurige kleren aan en zie hoe fel ze gaan stralen in de black-lights! Je kan één gratis mocktail halen! voor de mensen die het

Vrijdag 29 april 2022 Waar: Manifesto, Holenweg 14c, 1624 PB Hoorn Tijd: 19:30-1:00 uur Entree: € 5 (alleen deurverkoop) Ga voor verdere info en tickets naar; www.manifesto-hoorn.nl