HOORN - Na het vorig jaar voortijdig beëindigen van het festival door corona is artistiek leider Birthe Blom vol energie aan de slag gegaan om voor dit jaar weer een mooi programma samen te stellen. Bijzondere concerten gespeeld door topmusici zijn gepland in de weekenden van 4 t/m 6 november en 10 t/m 13 november a.s.

Diversiteit is weer het sleutelwoord geweest bij het samenstellen van het programma. Vele eeuwen muziek worden vertegenwoordigd. Zo klinken er solosonates van Bach naast muziek waarvan de inkt nog nauwelijks is opgedroogd, zoals bijvoorbeeld bij de voorstelling Sehnsucht. Kamermuziek uit de romantische periode van de muziekgeschiedenis wordt gespeeld in een Schumann-concert met piano in de hoofdrol. Ruige klanken op de elektrische gitaar hoort u naast de verfijnde klanken van de barokgitaar in de voorstelling Moving Guitars.

Swingende hoogtepunten van Westside Story klinken tijdens het dinerconcert. Een jong talent op de harp en een jong, meer dan veelbelovend strijkkwartet treden op in één van de Combiconcerten. Een winnaar van de Nederlandse Muziekprijs laat horen waarom hij die hoogste onderscheiding van het ministerie van OCW heeft gekregen.

Ook dit jaar zijn de hoofdlocaties de Oosterkerk en het Foreestenhuis in Hoorn met een openings-, diner- en slotconcert. Tevens is er weer een aantal “combi-“concerten in de programmering opgenomen. Reserveert u alvast de data in uw agenda. Er is één dubbelconcert (met Amber Docters van Leeuwen en daarna Ekaterina Levental en twee combiconcerten.

Reserveren van kaarten kan via de voicemail (06 231 488 55) of via het e-mailadres info@kamermuziekfestivalhoorn.nl
Vanaf 1 oktober wordt u tussen 16.00 en 18.00 uur via het genoemde telefoonnummer te woord gestaan.


Het volledige programma is op de website gepubliceerd: www.kamermuziekfestivalhoorn.nl