MEDEMBLIK - De lente is in aantocht. Ontwaken de lentekriebels ook bij jou? Kom dan Paaseieren zoeken bij het Stoommachinemuseum Medemblik! De Paaseieren zijn verstopt tussen de sissende stoommachines, wie weet vind jij het Gouden ei! Dan ligt er een leuke prijs voor je klaar. Natuurlijk liggen er nog veel meer eieren verstopt, zowel binnen als buiten op het museumterrein. Ga je mee op zoek naar paaseieren in allerlei kleuren en dat ene gouden ei?

In het kinderlab staan de miniatuur stoommachines klaar om zelf te ontdekken wat de kracht van water en vuur is. Natuurlijk draaien ook de grote stoommachines tijdens het Paasweekeinde. In het ketelhuis werkt de stoker zich in het zweet. Hij kan best wat hulp gebruiken. Je kunt een hulpstokersdiploma verdienen door hout op het vuur te gooien.

Als het mooi weer is kun je aan de watertafel zelf land droogmalen. Tenminste, als je niet bang bent voor een paar spetters water.

Na de Pasen blijft het museum onder stoom. Voor wie geïnteresseerd is, bestaat de mogelijkheid om in die week een inkijkje te krijgen in de opleiding voor machinisten en stokers. Wie weet wordt u zó enthousiast, dat u zich opgeeft om vrijwilliger bij het museum te worden!

Dinsdag 10 april april start de Nationale Museumweek die duurt tot en met zondag 15 april. Het thema is ”Ontdek samen ons echte goud, dichterbij dan je denkt”. Nederland telt vele prachtige museumcollecties. Ze zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land, het is ons culturele kapitaal. Door het organiseren van speciale activiteiten laten musea aan het publiek zien dat hun uiteenlopende collecties voor élke Nederlander interessant kan zijn. Het is de week om samen musea te ontdekken! Bij het Stoommachinemuseum staan we klaar om u het “goud” van de Industriële Revolutie te tonen en het verleden van de stoommachine te laten herleven. U bent van harte welkom, met familie, vrienden, de schoolklas….. of alleen. Onze vrijwilligers laten u graag de collectie zien en weten er mooie verhalen over te vertellen.

Nederlands Stoommachinemusem
Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik
Telefoonnummer: 0227 544732
www.stoommachinemuseum.nl

Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10.00 uur tot 17.00 uur. Tweede Paasdag geopend.

Toegangsprijzen:
Jongeren (4-18 jaar): € 5,00
Volwassenen: € 7,50
Museumjaarkaarthouders en Stoommachinevrienden: Gratis