ENKHUIZEN - Op zondag 24 februari a.s. is er in Oosterleek een Sixtiesmiddag m.m.v. de band THE BLUE DEVILS. Met hun gelederen twee oud-Oosterlekers Harrie en Jaap Blom. Aanvang van deze middag is 14.30 uur en de entree bedraagt € 6,00. De middag wordt gehouden in het thuishonk van “Oosterleek back to the sixties; Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek.

In 1961 werd Europa verrast met een compleet nieuw geluid; “Apache” van de Shadows.
Hank B.Marvin was de uitvinder van die speciale sound en hij was er tevens de oorzaak
van dat half Europa zich een gitaar aanschafte en probeerde dat geluid te imiteren.
Begin 1963 werden om de zelfde reden de “The Blue Devils” opgericht.
Zanger Roy Roscott zette een hele goede Cliff Richard neer en de overige leden kwamen qua sound aardig in de buurt van de Shadows. Het geheim was een “Fendor Strato-caster”, een “Vox echo” en “Vox versterkers”. Door de komst van de Beatles, Rolling Stones, etc. en was gitaarmuziek plotseling “uit” en ging de band ter ziele.

In mei 2002 zijn ze in een, ten dele, nieuwe samenstelling weer van start gegaan met deels authentieke instrumenten uit 1962. Zij spelen covers van The Shadows, The Spotnicks, ZZ & de Maskers, Cliff Richard, Buddy Holly etc.,
Kom vandaag genieten van The Blue Devils !!

De huidige leden zijn;
Jaap - zang
Joop - drums
Henk - slaggitaar en zang
Harrie - aan de “Burns” bas en zang
Dick - sologitaar

Herbergh ‘t IJsselmeer te Oosterleek, vindt U in de gemeente Venhuizen aan de dijk Hoorn - Enkhuizen. Oosterleek is goed bereikbaar via de N 506 afslag Wijdenes – Oosterleek. Vanuit Amsterdam neemt U eerst de afslag 8 bij Hoorn (Mac.Donalds).
Voor inlichtingen betreffende deze middag kunt U bellen naar tel. : 0229- 503150.