HOORN - Het belooft een bijzondere middag te worden op zondag 12 november in café JP Coen. Dan staan daar voor de allerlaatste keer tien hobbyzangers op het podium in het kader van het succesvolle muziekevenement De Volgspot. De Hoornse band The Gear, die de deelnemers zal begeleiden en ook een eigen set speelt, nam hiervoor het initiatief. Café open: 15.00 uur. Aanvang show: 16.00 uur. Entrée: € 6,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.

Na een periode van voorbereiding startten de nieuwe organisatoren van 'De Volgspot' in 2020 een rock-editie op, met The Gear als begeleidende band. Tien enthousiaste deelnemers volgden een zangworkshop en een training Podiumpresentatie, als voorbereiding op hun optreden. Maar toen kwam de lockdown en lag alles stil.

Jammer

Nu alle beperkingen al geruime tijd zijn opgeheven, klopte de band bij de organisatie aan. "We waren benieuwd wanneer ze de editie zouden afmaken", vertelt bandleider en slaggitarist Roland Stam. "Helaas hoorden we dat daar geen plannen meer voor waren. Sterker nog, ze hadden helemaal geen intentie meer om iets met 'De Volgspot' te gaan doen." De band vond dit erg jammer. "Ja, we hadden er heel veel zin in", vertelt Roland. "Maar we vonden het ook sneu voor de deelnemers, want die hadden zich natuurlijk allemaal erg op het optreden verheugd. Daarom besloten we als band dat we de editie zelf wilden afmaken." Feit wil dat oud-organisator Irma van der Lubbe net in die periode met haar nieuwe bedrijf IRMA REGELT was begonnen. "Dus het lag voor de hand om te vragen of zij dit wilde oppakken", legt Roland uit. "Ze moest daar even over nadenken, maar uiteindelijk zei ze ja."

Feestje

De deelnemers waren blij verrast toen ze hoorden dat ze alsnog het podium op zouden mogen. Inmiddels hebben ze een opfrismiddag 'Zang en presentatie' gehad bij Theater Het Pakhuis, gegeven door zangdocent Bianca Obdam. Daarna hebben ze samen met The Gear 'hun' nummer doorgenomen in hun oefenruimte. En op 12 november staan ze dus mét de band op het podium van café JP Coen, die direct enthousiast was en het event nog een keer wilde hosten. "Volgens ons is iedereen er helemaal klaar voor", denkt Roland. "Het gaat een mooi feestje te worden!"